Ulei de jojoba - Pentru piele și păr - 12 beneficii surprinzătoare

Ulei de jojoba Este o ceară lichidă extrasă din nuca unui tufiș american nativ care poartă denumirea științifică de Simmondsia chinensis, deși are un nume greșit, deoarece planta nu are nimic de-a face cu China.

Arborele arbustiv crește încă sălbatic în Statele Unite, în principal în regiunile aride ale statelor de sud-vest.

Nutul Jojoba a fost folosit de triburile native americane din timpuri imemoriale, denumirea sa comună provine de la Hohowi ', denumirea O'odham dată acestei nuci. Au folosit o pastă de nuc pentru îngrijirea pielii și a părului și nuci întregi ca hrană de supraviețuire în situații de urgență.

Uleiul de jojoba este unic în lume prin faptul că, spre deosebire de majoritatea celorlalte uleiuri vegetale, seamănă foarte mult cu sebumul, o substanță cerată produsă de glandele noastre cutanate, deci poate acționa ca un balsam natural.

Aproape că a înlocuit grăsimile animale în fabricarea loțiunilor și cremelor. De fapt, acest ulei a devenit popular datorită opoziției împotriva uleiului de balenă, care a fost baza tradițională pentru multe preparate cosmetice.

Uleiul de jojoba are un miros ușor de nucă și o culoare aurie deschisă în partea brută, dar uleiul rafinat este complet inodor, negând necesitatea oricărui agent de parfumare atunci când este utilizat în scopuri cosmetice și de vindecare. În plus, este o bază bună pentru numeroase uleiuri esențiale.

Deoarece ceara de jojoba are un punct de topire foarte scăzut, rămâne practic în stare lichidă tot timpul și poate fi utilizată direct fără a o dilua. De asemenea, fiind ceara, nu are o senzație la fel de grasă ca uleiurile mai tradiționale.

Iată câteva motive foarte bune pentru a vă aproviziona cu acest ulei de vindecare versatil.

Cuprins

Uleiul de jojoba se folosește pentru pielea frumoasă, vindecarea acneei, eczemele și psoriazisul

Săpunurile naturale și majoritatea celorlalte produse de curățare a pielii îndepărtează sebumul produs de glandele pielii pentru a lubrifia pielea și a o proteja de uscăciune.

De fiecare dată când ne spălăm pe față și pe mâini, chiar și cu apă, îndepărtăm un strat protector de sebum împreună cu praful și murdăria. Aerul rece și uscat în timpul iernii și interioarele încălzite ne usucă pielea într-un ritm mai rapid decât glandele pielii noastre alimentează cu ulei pierdut.

Pielea deshidratată este vulnerabilă la iritanții care provoacă dermatită și germeni care caută constant puncte de intrare în dermă. Menținerea pielii hidratată prin blocarea umezelii și protejarea acesteia de efectele de uscare ale mediului este îngrijirea sa de bază.

pentru

Fiind o substanță cerată, uleiul de jojoba poate sigila umezeala și poate crea o barieră eficientă împotriva elementelor exterioare. Este atât de aproape structural de secreția glandelor sebacee prezente în corp încât este ușor acceptată și tolerată.

Puteți încerca să frecați câteva picături de ulei de jojoba între palmele mâinilor și să le aplicați pe față și pe alte părți expuse de fiecare dată când ieșiți din casă sau chiar după duș.

Pentru un efect de hidratare mai profund, încălziți o lingură de ulei de jojoba, masați după ce vă spălați fața la culcare și lăsați-l să acționeze peste noapte. Uleiul pur de jojoba este complet absorbit în piele, lăsându-l moale și neted.

Pentru a controla pielea grasă

Pielea grasă este rezultatul glandelor sebacee hiperactive din piele, care se găsesc cel mai frecvent pe față și pe scalp. Pielea grasă poate colecta rapid praful din mediu și poate face necesară spălarea frecventă.

Cele de mai sus nu numai că arată inestetic și te fac să te simți inconfortabil, poate fi punctul de plecare pentru multe probleme ale pielii, cum ar fi dermatita seboreică, acneea și mătreața.

Dacă aveți o problemă cu scalpul gras sau vă luptați pentru a masca evidențierea nasului și a frunții sub mai multe straturi de machiaj, frecarea uleiului de jojoba în zonele afectate vă va oferi rezultate minunate.

Este contraintuitiv să folosiți acest ulei, sau orice altul în acest sens, pe pielea grasă, dar în mod surprinzător, uleiul de jojoba poate ajuta la reducerea grăsimii. Sau ceea ce este același lucru, modulează producția de sebum.

Când pielea este bine hidratată de stratul protector al cerii lichide, glandele sebacee răspund la aceasta prin reglarea producției de sebum. Uleiul de jojoba are un efect antiinflamator care poate contracara dermatita seboreică. Asigurați-vă că utilizați un ulei pur, deoarece aditivii pot avea efectul opus.

Pentru controlul acneei

Acneea este o problemă frecventă în adolescență care rezultă din activitatea crescută a glandei sebacee în această fază din cauza modificărilor hormonale asociate cu pubertatea. Cu toate acestea, problema poate persista bine la adulți în multe cazuri.

Excesul de producție de sebum este doar punctul de plecare al problemei. Acneea se dezvoltă atunci când foliculii de păr devin blocați de acumularea de sebum, keratină și alte resturi celulare care formează o mâncărime care poate apărea mai întâi ca un punct alb sau un cos.

Este adesea complicat de infecții bacteriene, în special bacterii Propionibacterium, precum și de reacții inflamatorii ale pielii.

Uleiul de jojoba funcționează în mai multe moduri pentru a contracara formarea acneei:

  1. În primul rând, acționează ca un detergent profund. Fiind un lichid, poate pătrunde adânc în foliculul pilos; poate dizolva depozitele sebacee și poate ajuta la calmarea mâncărimii, eliminând astfel blocajul.
  2. În al doilea rând, uleiul de jojoba are proprietăți antibacteriene care ajută la controlul creșterii bacteriene a foliculului de păr. Acționează ca un agent antiinflamator, calmând pielea iritată.
  3. Când este utilizat în mod regulat, uleiul de jojoba poate controla acneea. Vitaminele A și E din ulei pot juca, de asemenea, un rol în acest sens. Poate fi cu siguranță o alternativă excelentă 100% sigură.