Pantenol - Ce este, proprietăți și beneficii - World Health Design

În fiecare zi, când îți faci rutina de îngrijire și îngrijire, cel mai probabil vei folosi unele șampon sau produs de curățat și lasă-ți părul pregătit pentru activitățile tale zilnice. Poate că nu ați observat, dar poate și în majoritatea cazurilor, aceste produse conțin pantenol. Pantenolul este prezent în aproape toate produsele legate de curățare și igiena personală care există pe piață, cum ar fi șampoane, creme, balsamuri și diferite produse cosmetice. În acest articol, vă vom arăta ce este pantenolul, care sunt proprietățile sale și ce beneficii ne aduce folosind acest produs în diferite aplicații și prezentări.

pantenol

Indice articol

Pantenol: ce este

Așa-numitul acid pantotenic este un vitamina solubilă în apă. Este considerat un nutrient esențial, adică este un element esențial pentru buna funcționare a organismului. Cu toate acestea, organismul nu poate genera singur acest nutrient esențial. Pentru aceasta, este necesar aportul acestui nutrient prin dietă.

Denumirea de pantoten deriva din grecescul "pantothen" care inseamna "pretutindeni", deoarece exista cantitati mici din acest element in aproape toate alimentele. Pantenol este foarte prezent în leguminoase, ouă și, în principal, în leguminoase, semințe și în diferite tipuri de drojdii.

În mâncare, acid pantotenic primește numele de vitamina B5. În natură, se găsește și într-o stare de alcool și se numește pantenol. Acest pantenol este forma chimică în care se găsește în produse cosmetice și de înfrumusețare. Cercetătorii au observat că mai mulți pacienți cu deficit de vitamina B5 au avut iritații ale pielii și pierderea culorii părului. Acest lucru i-a determinat pe cercetători să concluzioneze că vitamina B5 iar prezența lor a influențat aspectul părului și al pielii și că aceste probleme au apărut atunci când a existat un deficit sever de acid pantotenic sau pantenol în organism.

Au fost realizate mai multe studii, subliniind studiul efectuat de Dr. Lit-Hung Leung, în care au fost administrate diferite doze de vitamina B5 pacienților afectați de acnee. Studiul Dr. Leung a motivat și susținut industrii farmaceutice pentru ca ei să înceapă se adaugă acid pantotenic și derivatele sale în produse destinate îngrijirii și îngrijirii personale. Cu toate acestea, excluzând studiile doctorului Leung, nu există nicio documentație sau dovezi științifice care să demonstreze pe deplin că pantenolul sau vitamina B5 au o influență semnificativă asupra calității pielii și a părului. Cu toate acestea, este utilizat în mai multe produse și proprietățile sale. În plus, trebuie remarcat faptul că a fost aprobat de FDA și că siguranța sa a fost evaluată de grupul de experți pentru evaluarea ingredientelor cosmetice.