Extract de cătină

acizi grași

Extract de cătină (extract de Hippophae rhamnoides) este unul dintre noile ingrediente încorporate în noua linie Anti-Age, întrucât este una dintre cele mai multe antioxidanți care există în lumea plantelor, datorită conținutului său ridicat de vitamina E, ajută, de asemenea, la eliminarea și tonificarea petelor și urmelor de pe piele.

Cosmeticele naturale și organice sunt în creștere, și comercializarea multor laboratoare, acestea îți vând bunătatea plantelor, dar nu detaliază motivele, știi cu adevărat care este originea și proprietățile acestora?.

Creme și seruri faciale pentru cătină calmează și protejează pielea Din agresiunile externe, precum lumina soarelui, ele regenerează pielea și conțin proprietăți antioxidante. Acestea vizează în special pielea matură deoarece combate îmbătrânirea celulelor.

Este posibil să fi auzit sau citit că cătina este unul dintre cele mai valoroase ingrediente din cosmeticele naturale și este adevărat, dar De ce? În acest articol vom cunoaște originea, proprietățile și utilizările sale, astfel încât, atunci când utilizați produse cosmetice organice, să o faceți cunoscând detaliile.

Istoria cătinei

Putem găsi referințe la utilizarea și proprietățile cătinei în textele medicinale antice chinezești care par să dateze din dinastie Tang (secolele VII-VIII), unde a fost folosit pentru tratarea problemelor digestive și ale pielii. Utilizarea sa se reflectă și în textele din medicina tradițională tibetană, pe medicina tradițională ayurvedă (India), chiar și în Grecia antică.

Cătina este un arbust cu ramuri spinoase, cu mici fructe de padure portocalii care sunt comestibile, deși au un gust ușor acru. Crește în soluri ostile și este capabil să reziste la temperaturi ridicate și secetă.

Este una dintre puținele plante care conține uleiuri foarte valoroase cosmetic vorbind atât în ​​frunze, cât și în semințe.

Acest ulei Este utilizat pe scară largă în produsele organice sau bio cosmetice pentru numeroasele sale beneficii și importante proprietăți antioxidante și regenerante ale pielii.

În prezent putem găsi boabele acestui arbust preparate în diferite moduri: suc, creme și seruri faciale, infuzii, bomboane etc.

Proprietăți de cătină: regenerator excelent și anti-îmbătrânire naturală

Acest ulei și extractul care se extrage din fructele de Cătina are mai multe proprietăți benefice pentru tratamente medicamentoase și cosmetice. Vom explica câteva dintre ele:

  • Fructele de păducel se remarcă prin conținutul ridicat de vitamina C. Au mult mai multă vitamina C decât o lămâie, prin urmare este revigorantă, stimulează circulația și previne infecțiile.