Beneficiile uleiului de cocos în bucătărie și ca produs cosmetic - Mai bine cu sănătatea
Uleiul de cocos a fost până acum câțiva ani un aliment exotic și necunoscut, dar de fiecare dată când auzim mai multe despre el și îl găsim cu ușurință atât pentru utilizarea sa culinară, cât și pentru utilizarea sa cosmetică.
În acest articol vă explicăm de ce ar trebui să îl aveți întotdeauna aproape și cum puteți obține maximum de la el pentru a vă bucura de beneficiile sale terapeutice și îl putem folosi, de asemenea, ca un cosmetic excelent pentru părul dvs., pielea, dinții etc. .
Cocos, un superaliment
În plus față de conținutul său sănătos de acizi grași, nuca de cocos are un nivel ridicat de proteine, acid folic, vitamine B și minerale precum calciu, magneziu și potasiu.
Se spune că este o grăsime slăbitoare
Cultura populară atribuie ca unul dintre beneficiile uleiului de cocos că, în ciuda faptului că este un gras, este un aliment care te-ar ajuta să slăbești. cu toate acestea, studiile, efectuate mai ales la șobolani și foarte puține la oameni, nu ne permit să afirmăm în mod concludent că s-a pierdut în greutate, conform dr. Gemma Sesmilo León și nutriționistului María Valero Carrera.

Deserturi exotice
Datorită aromei sale blânde, dulci și exotice, uleiul de cocos este, de asemenea, ideal pentru prepararea deserturilor, întrucât îl putem folosi în locul altor grăsimi mai puțin sănătoase, cum ar fi cremele sau uleiurile de calitate inferioară. Vă recomandăm să îl utilizați pentru a face prăjituri sau biscuiți în loc de ulei de floarea soarelui, să îl includeți în piureuri dulci, cremă, cremă, fursecuri etc.
O cremă hidratantă pentru ten mixt
Uleiul de cocos este nutritiv și are un efect hidratant, potrivit MedlinePlus. Pielea o absoarbe ușor, deci poate fi o opțiune bună pentru tratarea pielii mixte, a celor care au zone uscate și zone grase.
Uleiul de cocos va acționa ca un regulator, iar pielea noastră va fi hidratată și fără strălucire. Îl putem aplica dimineața și înainte de culcare.
Cea mai hidratantă mască pentru păr
Multe culturi folosesc ulei de cocos pentru hidratarea părului ajută la prevenirea părului uscat și a vârfurilor despicate.
Mod de utilizare:
- Îl vom aplica de preferință înainte de a spăla părul, de a împrăștia uleiul de-a lungul părului, dar de a evita rădăcinile (cu excepția cazului în care le avem și noi prea uscate și vrem să le hidratăm).