Uleiul de măceșe și proprietățile sale fantastice - Viață sănătoasă - Dietele alimentare

1 comentariu (e)

Scris de administrator

măceșe

Pentru ce este uleiul de măceșe?

Cunoscută în diferite cercuri ca planta tinereții veșnice, măceșe este din ce în ce mai utilizat în cosmetică și medicină naturală. Acest lucru se datorează lor proprietăți fantastice, care includ prevenirea și eliminarea ridurilor, cicatricilor, vergeturilor cauzate de sarcină și modificări bruște ale greutății, etc.

Uleiul de măceșe este extras dintr-un arbust sălbatic de aproximativ 10 metri înălțime, numit trandafir moschata. Originea sa ar putea fi Himalaya, dar se găsește și în zone din Chile, Peru și Patagonia. Produce flori albe și fructe roșiatice, în interiorul cărora se află semințele plantei, care sunt folosite la fabricarea ulei de măceșe.

Obținerea uleiului de măceșe

Semințele de măceșe trec printr-un proces meticulos înainte de a fi procesate pentru a obține uleiul:

  • Recoltarea se face manual între lunile februarie și aprilie, imediat după ce florile își pierd petalele. Recoltarea necesită o îngrijire specială, astfel încât coaja fructului să nu fie deteriorată în proces.
  • Înainte de a trece la uscare și deshidratare în tăvi și cuptor, fructele obținute trec prin pre-uscare la soare. Este foarte important să controlați exhaustiv temperatura cuptoarelor, pentru a evita pierderea proprietăților semințelor.
  • Fructul deshidratat este separat de sămânță și sămânța trece la următoarea parte a procesului.
  • După ce am selectat doar semințele, acestea sunt presate la rece pentru a obține uleiul.

La sfârșitul presării, se obține un ulei de chihlimbar. Aceasta este cea mai pură formă a acestui ulei, dar, deoarece poate conține unele substanțe toxice, este rafinat ulterior. În procesul de rafinare, se elimină eventualii alergeni, obținându-se în cele din urmă un ulei transparent, cu o textură ușoară, negrasă, cu proprietăți importante.