Proprietăți de acid salicilic
Browserul dvs. nu poate afișa acest videoclip

Acidul salicilic este unul dintre cele mai comune ingrediente din produse cosmetice. Poate fi de origine sintetică sau naturală. Acest cristal incolor se găsește în multe plante, în special în scoarța de salcie. Vă spunem care sunt toate proprietățile sale.
Care sunt utilizările sale în cosmetică?
acid salicilic Este utilizat în principal în îngrijirea pielii și a părului. Îl putem găsi în compoziția loțiunilor, cremelor de zi și de noapte, demachiantelor, serurilor, cojilor feței, îngrijirii corpului, șampoanelor.
Îl puteți găsi într-o concentrație mai mare sau mai mică și, în funcție de aceasta, va avea o eficacitate mai mare sau mai mică. Are capacitatea de a pătrunde în folicul, îndepărtând celulele moarte a pielii din interiorul acesteia și ajută la menținerea porilor liberi de bacterii.
Care sunt proprietățile acidului salicilic?
TRATAMENTE PENTRU PIELE IMPERFECTATE:
Acidul salicilic este ingredientul ideal pentru tenul gras predispus la acnee. Acționează asupra glandelor sebacee pentru a reduce proliferarea bacteriilor implicate în dezvoltarea coșurilor: cosuri, puncte negre, pori măriți. Integrat într-o loțiune de tratament, purifică pielea și o lasă sănătoasă și proaspătă. Al lor proprietăți antiinflamatorii și antiiritante îl face bine tolerat de toate tipurile de piele.
TRATAMENTE PĂR:
Este folosit pentru a trata păr gras sau mătreață, întrucât acidul salicilic curăță scalpul. Facilitează coafarea și lasă părul moale și strălucitor.