7 Beneficii ale uleiului de șofrănel - La ce servește și proprietăți - Mundo Buena Forma
Beneficiile uleiului de șofrănel sunt evidențiate și a fost folosit din ce în ce mai mult de oameni. Șofranul este o plantă nativă din Orientul Mijlociu și astăzi este cultivată în toată Europa și Statele Unite.

O rădăcină adâncă îi permite să supraviețuiască în clime mai uscate. Face parte din familia de floarea-soarelui și prezintă flori galbene sau portocalii, care au fost inițial folosite ca colorant pentru produse cosmetice și țesături și sunt, de asemenea, utilizate ca condimente similare șofranului în condimentarea diferitelor rețete.
În prezent, cultivarea șofranului este orientată spre extragerea uleiului din semințe. Acest ulei este bogat în grăsimi nesaturate, care s-au dovedit a fi bune pentru sănătatea dumneavoastră. Uleiul de șofrănel a câștigat notorietate și a fost recent utilizat pe scară largă ca supliment alimentar pentru prezentarea diferitelor beneficii pentru sănătate.
Cuprins:
Pentru ce este uleiul de șofrănel și care sunt proprietățile sale?
Există două tipuri de ulei de șofrănel: mononesaturat și polinesaturat.
Ulei monoinsaturat: Uleiul mononesaturat este bogat în acid oleic, cunoscut și sub numele de omega-9, un acid gras cu o singură nesaturare, fiind mai rezistent la temperaturi ridicate. Deoarece nu își pierde valoarea nutritivă atunci când este încălzit, este mai potrivit pentru prepararea preparatelor calde și prăjite. Este o alternativă excelentă pentru a înlocui alte uleiuri culinare, cum ar fi soia, măsline, floarea soarelui și alte uleiuri hidrogenate, care sunt mai puțin sănătoase sau nu sunt la fel de rezistente la temperaturi ridicate. Practic nu are gust, culoare sau miros, ceea ce este un avantaj atunci când este utilizat în gătit.
Ulei polinesaturat: Uleiul de șofrănel polinesaturat este bogat în acid linoleic, cunoscut și sub numele de omega-6, un acid gras polinesaturat. Este mai sensibil și nu trebuie încălzit, deoarece este susceptibil la oxidare și devine rânced. Ar trebui depozitat în locuri reci, de preferință la frigider și protejat de lumină. Acesta este cel mai frecvent găsit și vândut tip de ulei de șofran ca supliment nutrițional. Uleiul de șofrănel are cele mai ridicate niveluri de acid linoleic dintre toate uleiurile vegetale disponibile pe piață.
Omega-6 este un acid gras esențial, adică este esențial pentru funcționarea corpului uman, dar trebuie obținut din surse alimentare, deoarece organismul nu îl poate produce.
Compoziția de acizi grași a unui ulei poate fi un indicator al stabilității sale, al proprietăților fizice și al valorii nutriționale. Uleiul de șofrănel, în versiunea sa polinesaturată, este compus în principal din acid linoleic, aproximativ 82% din tot uleiul este format din omega-6. De asemenea, are aproximativ 11% acid oleic (omega-9), 5% acid palmitic și procente mici de acid stearic și linolenic. Versiunea mononesaturată are aproximativ 80% acid oleic, omega-9.
Vezi si:
Proprietăți pentru sănătate: Studiile au arătat că administrarea unei doze zilnice de ulei de șofrân ca supliment nutritiv poate reduce inflamația, reduce colesterolul rău și grăsimile corporale, poate îmbunătăți sănătatea inimii, poate favoriza creșterea masei slabe și alte beneficii.
Deoarece este alcătuit doar din grăsimi, cantitatea de calorii oferită de uleiul de șofran este relativ mare: 12 g de ulei (echivalentul unei linguri) oferă 108 Kcal. Această valoare este egală cu alte uleiuri și grăsimi, dar proporțional foarte mare în comparație cu alimentele bogate în alți nutrienți, cum ar fi carbohidrații și proteinele; în acest fel, consumul său ar trebui să fie moderat.
Uleiul de șofrănel este, de asemenea, extrem de bogat în vitamina E, un puternic antioxidant.
Deși multe cercetări sunt încă în curs și sunt necesare rezultate științifice pentru a verifica beneficiile uleiului de șofran, acesta arată deja un mare potențial pentru beneficii pentru sănătate. Verificați fiecare dintre ele mai jos.
Să vedem acum principalele beneficii ale uleiului de șofrănel pentru o formă și o sănătate bune:
1) Ajută la scăderea în greutate
În ciuda faptului că niciun studiu până în prezent nu a arătat în mod constant că doar includerea uleiului de șofrân în dietă duce la pierderea în greutate, mulți factori contribuie la transformarea acestuia într-un aliat excelent al dietei dumneavoastră.
Uleiul de șofrănel este bogat în acizi grași nesaturați care s-au dovedit deja că stimulează arderea grăsimilor corporale. Contrar a ceea ce cred mulți oameni, consumul de grăsimi este esențial în dietele de slăbit. Lucrul fundamental este să consumați surse bune de grăsimi și în cantitate corectă, echilibrând toți macro și micronutrienții. Privarea exagerată de grăsimi încetinește metabolismul și afectează rezultatele dietei. Prin urmare, consumul moderat de ulei de șofră înlocuitor pentru alte tipuri de grăsimi și urmarea unei diete cu distribuția ideală a energiei între grăsimi, carbohidrați și proteine, poate fi un mijloc foarte eficient de accelerare a metabolismului, arderea grăsimilor și, în consecință, pierderea în greutate.