Uleiuri esențiale Cosmetice naturale 100x100

uleiuri
Alambic de cupru pentru distilarea uleiurilor esențiale

Ulei esențial din lemn de camfor (Cinnamomum Camphora): Se obține prin distilarea lemnului, rădăcinilor și ramurilor sale în abur. Are o aromă proaspătă și moale foarte senzuală și relaxantă. În masaje este utilizat pentru a fi un excelent tonic circulator care calmează și durerile musculare și articulare, ajutându-i să se relaxeze și să tonifice. Este, de asemenea, utilizat pentru tratamentul diferitelor afecțiuni respiratorii, cum ar fi bronșită, răceli sau tuse, ceea ce îl face un stimulent al sistemului imunitar.

Ulei esențial de arbore de ceai (Melaleuca Alternifolia): Provine dintr-un tufiș originar din Australia și se obține prin distilarea cu abur a frunzelor și crenguțelor sale. Este foarte activ împotriva tuturor celor trei tipuri de organisme infecțioase: bacterii, ciuperci și viruși. Este un imunostimulant foarte puternic, astfel încât, atunci când corpul este amenințat de oricare dintre aceste microorganisme, își mărește capacitatea de răspuns împotriva lor. Are proprietăți dezinfectante, analgezice, purificatoare, calmante, antiseptice, antiinflamatoare, dezinfectante, antibacteriene și proprietăți curative. Este utilizat în tratamente pentru toate afecțiunile pielii, deoarece lasă pielea netedă și sănătoasă, chiar și după leziuni majore, cum ar fi acneea, datorită puterii sale mari de vindecare.

Ulei esențial de Benzoin (Benzoin Styrax): Este deosebit de eficient în tratarea mâinilor, a pielii foarte uscate și a picioarelor crăpate. Are efecte antiseptice, diuretice și vindecătoare. Este un stimulent al circulației. Este utilizat pe scară largă ca fixativ în producția de parfumuri și parfumuri naturale.

Ulei esențial de cedru Bio Atlas (Cedrus Atlantica): A fost extras prin distilarea lemnului său în abur. Vine din Maroc. Este unul dintre cele mai vechi uleiuri, cu un parfum lemnos și masculin. Este eficient în tratarea tenului gras, acneic, cu dermatită și eczeme, datorită acțiunii sale astringente și antiseptice. Are efecte decongestionante și vindecătoare importante. Creează o senzație plăcută relaxantă și reconfortantă.

Ulei esențial de chiparos (Cupressus Sempervirens): Extracția sa se obține prin distilarea frunzelor sale în abur. Aroma sa este răcoritoare și masculină. Adăugat produselor de îngrijire a pielii, oferă o acțiune antiseptică, astringentă și anti-transpirație. Este un tonic puternic care descongestionează țesuturile inflamate. Are o acțiune stimulatoare circulatorie foarte eficientă pentru tratamentul congestiei venoase. Este foarte recomandat să tratați porii măriți.

Ulei esențial de ienupăr (Juniperus Communis): Se obține prin distilarea cu abur a fructelor de pădure. Îmbunătățește circulația și retenția de lichide datorită proprietăților sale diuretice, motiv pentru care este utilizat pentru tratamente împotriva celulitei și eliminarea toxinelor. De asemenea, este foarte eficient în calmarea durerilor musculare, reumatismului, artritei datorită acțiunii sale antiinflamatorii.

Ulei esențial de eucalipt (scufundări în eucalipt): Se obține prin distilarea frunzelor sale în abur. Este utilizat pentru tratamente împotriva retenției de apă în stratul hidrolipidic al pielii, celulită și adipozități. Distruge grăsimile datorită efectului său de drenaj. Este foarte potrivit pentru tenul gras și acnee datorită acțiunii sale antibiotice și antiinflamatoare. Exercită o acțiune stimulatoare asupra circulației sângelui.

Ulei esențial de geraniu organic (Pelargonium Graveolens): Se obține prin distilarea frunzelor, tulpinilor și florilor de geraniu. Se remarcă prin aroma și colorarea sa rafinate. Se caracterizează prin acțiunea sa purificatoare, antiseptică, astringentă, antiinflamatoare, vindecătoare și regeneratoare a țesuturilor. Este excelent pentru îngrijirea pielii, deoarece echilibrează producția de ulei atât pe pielea uscată, cât și pe cea grasă. Este folosit pentru a repara eficient capilarele rupte, pielea congestionată, dermatita sau eczema. Îmbunătățește circulația sângelui, astfel încât pielea să câștige viață și să reia splendoarea.

Ulei esențial de fenicul (Foeniculum Vulgare): Se obține prin distilarea cu abur a boabelor sale. Acest ulei are proprietăți foarte eficiente pentru tratamentul împotriva celulitei, obezității și edemului, deoarece este un puternic stimulator circulator și are o acțiune diuretică și purificatoare care îmbunătățește aspectul coajei de portocală datorită acțiunii sale de slăbire, reducere, fermitate și drenare. . Tonifică țesuturile umflate și moale ale pielii. Este hidratant, menține tonusul muscular și elasticitatea epidermei.

Ulei esențial de iasomie (Jasminum Officinale): Este special indicat pentru hidratarea pielii delicate și pentru toate tipurile de piele de la cele mai sensibile, uscate și chiar și cele care suferă de acnee și dermatită. Are un parfum dulce și senzual și creează medii relaxante și calmante. Este utilizat în tratamente pentru combaterea vergeturilor și îmbunătățește aspectul țesutului cicatricial. Oferă acțiune antiseptică și antiinflamatoare.

Ulei esențial de ghimbir (Zingiber Officinale): Se obține prin distilarea rădăcinii sale. Se caracterizează prin acțiunea sa antioxidantă, antiseptică, tonică și bactericidă. Este un tonic muscular excelent, deoarece îmbunătățește circulația sângelui producând un efect caloric asupra pielii. Are o utilizare internă largă atât pentru tratarea afecțiunilor digestive, reumatice, respiratorii, cât și pentru producerea de produse cosmetice și parfumuri datorită aromei sale delicioase.

Ulei esențial organic de lavandă (Lavandula Latifolia): Extracția sa se obține prin distilarea plantei în vapori de apă. Are o aromă plăcută și datorită multiplelor sale proprietăți este utilizat în diverse produse cosmetice naturale. Este un calmant și calmant eficient care redă echilibrul pielii. Este foarte potrivit pentru toate tipurile de piele tânără sau matură, de la cele mai sensibile, uscate, amestecate până la acnee sau cu probleme particulare, datorită acțiunii sale tonifiante, vindecătoare și antiseptice. Calmează mâncărimea sau iritarea cauzată de soare sau de alți agenți externi. Este unul dintre puținele uleiuri esențiale care pot fi aplicate direct pe piele și este foarte indicat pentru a calma și îmbunătăți orice stare a pielii.

Ulei esențial de lămâie (Cymbopogon Fexuosus): Se obține prin distilare cu abur. Are un parfum dulce și acitron cu o ușoară notă de pământ. Este foarte potrivit pentru tonifierea circulației sanguine și ca antiinflamator pentru țesuturile pielii. Are proprietăți antibacteriene și ajută la combaterea transpirației excesive.

Ulei esențial organic de lămâie (Citrus Limonum): Se obține prin distilarea cu abur a cojii fructului. Lămâia are multiple beneficii pentru îngrijirea pielii. Este foarte potrivit pentru tratamentele de celulită datorită acțiunii sale de slăbire și drenare. Are o acțiune tonică circulatorie foarte interesantă pentru a îmbunătăți varicele, flebita și picioarele grele. Precauții: Utilizarea acestuia înainte de expunerea la soare este contraindicată deoarece este un ulei fotosensibil care poate provoca iritații ale pielii. Se recomandă să așteptați câteva minute până când pielea a absorbit complet produsul înainte de a vă expune la soare.