Uleiul de orez și beneficiile sale cosmetice Esdor blog

beneficiile

Deși în Occident am folosit relativ recent uleiul de orez ca ingredient de bază în lumea cosmeticelor, Femeile japoneze îl consideră un produs esențial în arsenalele lor de frumusețe din timpuri imemoriale. Nu este pentru mai puțin, deoarece beneficiile sale în cosmetologie sunt diverse și foarte eficiente.

În mod tradițional, orezul este utilizat ca antiinflamator și anti-diaree natural. Pe piele, a fost folosit pentru calmarea iritațiilor, reducerea inflamației și facilitează drenarea abceselor datorită proprietăților sale astringente. În plus, atunci când o includem în dietă, ne oferă o sursă bogată de vitamina E, tocotrienoli și acizi linoleici care beneficiază atât pielea, cât și organismul în general.

Datorită compoziției sale chimice complete este capabil să reducă producția de sebum ajutând în același timp pielea să se regenereze și să se dezvolte corect. Acest lucru permite o piele mai sănătoasă și mai funcțională, care se reflectă într-o piele mult mai frumoasă. Dar nu toate beneficiile uleiului de orez sunt legate de îngrijirea pielii: conținutul său ridicat de antioxidanți asigură sănătatea inimii și ajută la reducerea nivelului de colesterol prin includerea acestuia într-o dietă variată și echilibrată.