Uleiul de cocos, proprietăți, beneficii și utilizări

Uleiul de cocos este cunoscut de mult timp ca un remediu de casă pentru aproape orice vă puteți gândi, utilizările sale sunt la fel de variate ca și beneficiile sale și a făcut obiectul diferitelor studii științifice care dovedesc eficacitatea acestuia.
Cantitatea de acizi grași pe care o conține uleiul de cocos îl face aliatul perfect atât în bucătărie, cât și în rutina ta de înfrumusețare, poate fi înlocuitorul pe care îl căutați în dieta dvs., oferindu-vă în același timp energie și vitalitate.
Calități medicinale ale uleiului de cocos.
Uleiul de cocos este alcătuit dintr-un grup de grăsimi saturate cunoscute sub numele de trigliceride cu lanț mediu, Acestea se găsesc chiar în laptele matern și s-au dovedit a fi pozitive pentru sănătate, în special la persoanele care suferă de boli precum epilepsia sau Alzheimer, deoarece acestea beneficiază celulele creierului.
Dacă îl includem în dieta noastră, extractul de nucă de cocos poate ajuta la distrugerea bacteriilor și ciupercilor, cum ar fi Staphylococcus Aureus sau ciuperca care apare în drojdie, asta datorită uneia dintre componentele sale cunoscute sub numele de acid lauric.
Consumul său este recomandat și persoanelor care suferă de probleme de colesterol, deoarece conținutul său de acizi grași este plin de colesterol bun și reglează cantitatea de colesterol rău, precum și funcționalitatea trigliceridelor.
O altă proprietate este că reduce pofta de mancare și, prin urmare, consumul de alimente și este dovedit că accelerează metabolismul, ajutându-ne să slăbim și să curățăm corpul de grăsimi saturate proaste, este, de asemenea, eficient în controlul nivelului de zahăr din sânge și reglarea nivelului de zahăr din sânge.
Datorită conținutului ridicat de vitamine, uleiul de cocos are un efect antibacterian și dezinfectant, motiv pentru care este de obicei un bun remediu acasă împotriva gingivitei, deoarece rezultatul său antioxidant aduce beneficii gingiilor.
Utilizări cosmetice ale uleiului de cocos.
În plus față de contribuțiile sale la sănătatea corpului, este unul dintre produse cosmetice de casă prin excelență, folosește de zeci de ani antioxidanții și acizii grași întineri, hidratează și hrănesc părți sensibile ale corpului.