Ulei de ricin Un ulei bogat în proprietăți și beneficii cosmetice

Uleiul de ricin este extras din semințele plantei, care trec printr-un proces de spălare și uscare înainte de a extrage uleiul.

uleiul de ricin beneficiază de proprietăți

bogat

Continentul african și India sunt leagănul plantei Ricinus communis, la fel din care este făcut ulei de ricin, care este indispensabil în lumea cosmetică și căreia milioane de femei din lume își plătesc devotamentul pentru beneficiile și proprietățile sale.

În plus, de-a lungul anilor a fost încorporat cu succes în medicamente, articole de igienă, creme pentru corp și produse de îngrijire personală în general.

In acelasi fel, utilizarea sa datează din marea civilizație egipteană, de unde au fost difuzate și utilizate proprietățile sale laxative, reparatoare și hidratante pentru piele.

De asemenea, uleiul de ricin este popular pentru prevenirea și tratarea anumitor probleme de sănătate; fără a neglija caracteristicile sale antiinflamatorii și antibacteriene.

Modul de extracție

Ulei de ricin se extrage din semințele plantei, care trec printr-un proces de spălare și uscare înainte de extragerea uleiului.

Datorită procesului de gătit, proteinele din semințe sunt eliberate și coagulate, facilitând procesul și făcându-l mai rapid.

Apoi este supus unei împletituri cu șurub, care se aplică în mod repetat, astfel încât produsul din semințe să fie utilizat la maximum.

În cele din urmă, uleiul de ricin este legat cu hexan sau heptan, doi solvenți obișnuiți care elimină impuritățile care pot fi prezente în substanța rezultată.

Proprietăți

Uleiul de ricin se caracterizează prin faptul că este compus în principal din acizi grași; dintre care 90% sunt acizi ricinoleici sau Omega 9 așa cum este, de asemenea, cunoscut.

Acest ingredient se găsește în alte uleiuri sau semințe, deși nu în aceeași cantitate.

În plus, Omega 9 este regele compușilor din ulei de ricin, deoarece este responsabil pentru produsul care are proprietăți emoliente, hidratante, de restaurare și de promovare a creșterii celulare.

Un alt compus stelar al său este concentrarea sa puternică de proteine, minerale și vitamina E.

Beneficiile uleiului de ricin

Sutele sunt beneficiile acestor produse, deși trebuie avut în vedere faptul că utilizarea sa ar trebui să fie limitată la noapte pentru a evita arsurile sau daunele colaterale.