Ulei de ricin blogul lui Meritxell

ulei

CE ESTE?

Numele acestui ulei ne poate părea ciudat, deoarece știm cu toții că castorii sunt animale, totuși nu este un ulei de origine animală (să nu credem că extragem lipide din ele 😉).

Uleiul de ricin se mai numește Ulei de ricin, Cu siguranță, cu acest nume știm deja altceva, cel puțin ni se pare familiar, un produs pe tot parcursul vieții, precum remediul bunicii sau remediul care este menționat întotdeauna în multe filme ca purgativ.

Este vorba despre un ulei vegetal, din extractul unei plante de origine indiană și africană, din semințe dintr-un arbust numit Ricinus communis. Se extrage prin presiune la rece, cu această metodă se obține cel mai pur ulei de ricin.

Are o ușoară culoare gălbuie și un miros nu foarte plăcut.

De fapt, acest produs a fost folosit de mulți ani, în special în India, face parte din medicina ayurvedică, datorită sistemului său digestiv antibacterian, antiinflamator și mai ales pentru piele.

Proprietățile benefice pentru sănătate sunt datorate în special acizilor grași acid ricinoleic și este exclusiv acestei substanțe.

Este utilizat în multe produse cosmetice pentru puterea sa de hidratare și consistența în formule, motiv pentru care apare de multe ori în rujuri.

Acidul ricinoleic este un acid gras nesaturat, cu proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene. De asemenea, conține acid oleic și linoleic, stearic și dihidroxistearic. Ricin, ricinin, care sunt alcaloizi, conține enzima lipază. De asemenea, este bogat în Vitamina E și proteine.

CUM SĂ UTILIZAȚI?

Pe lângă aceste proprietăți benefice pentru sănătate, este folosit pentru a înmuia pielea în cosmetice, atât în ​​săpunuri, cât și în uleiuri de masaj.

Chiar și în industria textilă.

Uleiul de ricin sau de ricin poate fi utilizat în mai multe moduri diferite.

  • · Extern: pe piele, ca tratament sau masaj. Unii oameni pot avea alergie la acest ulei, deci înainte de a aplica sau de a face un mesaj este de preferat să puneți o cantitate mică pe o zonă mică a pielii
  • · Intern: ca tratament mai presus de toate curățare și laxativ. Este important dacă îl vom mânca să citim instrucțiunile și să cumpărăm una care ne oferă suficiente garanții. Nu luați niciodată mai mult decât cantitatea recomandată, deși, în general, la adulți este una singură linguriță dimineața, la copii cu vârsta peste 12 ani pe jumătate. Deși este important, deoarece are acțiune laxativă să nu o întreprindă perioade lungi de timp continuu

Poate fi adăugat în sucuri dacă preferați să ascundeți gustul și mirosul puternic.

CE PROPRIETĂȚI AU?

1.- TEMATIC SAU EXTERN

PIELE USCATA

Ca nutrient pentru pielea uscată.

Doar pentru că este un ulei, este hrănitor, dar dacă este și bogat în acizi grași, ajută la îmbunătățirea sănătății pielii mai uscate.

Pentru a evita miros puternic al acestui ulei, Poate reduceți cu ulei de migdale dulci sau cu ulei de măceșe pentru a regenera pielea mai uscată.

Datorită acțiunii sale hrănitoare, este eficient pe pielea cu riduri, picioare de coadă pentru vergeturi și cicatrici, aplicându-l în fiecare seară.

CALOZITATE ÎN PICI

Putem include și capacitatea nutrițională vindeca și ameliorează calusurile a picioarelor, atât în ​​calusurile de pe degetele de la picioare, cum ar fi călcâiele crăpate.

Pentru a îmbunătăți calusurile de pe picioare:

  • Scaldându-vă picioarele în apă fierbinte pentru a înmuia duritatea
  • Treceți un fișier pentru picior pentru a îndepărta cele mai dure piei și pentru a usca picioarele
  • Uleiul de ricin se aplică pe zonele de tratat, dacă este posibil se poate face un plasture ocluziv, înmuiați și acoperiți zona, dacă este posibil, poate fi lăsat peste noapte
  • Repetați operația de mai multe ori pe săptămână

PENTRU ACNEEA MILD

Uleiul de ricin are o capacitate mare antimicrobian și antiinflamator,de aceea, ajută la combaterea infecțiilor pielii, inclusiv a ciupercilor și a acneei. Asa de similar cu modul în care face uleiul de cocos, Cu toate acestea, trebuie luat în considerare tipul de acnee, de exemplu nu este recomandat în acneea foarte importantă, dar dacă este benefic în acneea ușoară, chiar și atunci când pielea este tratată cu medicamente anti-acnee care irită foarte mult pielea.

Pentru a face acest lucru, odată ce pielea este curățată, aceasta poate fi aplicată pe o minge de bumbac înmuiată în ulei de ricin ca tonic pentru a reduce inflamația.

VERGETURI

Datorită conținutului ridicat de acizi grași, ajută preveni vergeturile și regenerează țesutul. Deși trebuie luat în considerare faptul că pielea în timpul sarcinii este mult mai sensibilă și este important să faceți un test înainte.

Dacă avem deja vergeturi, după exfolierea pielii, se masează uleiul de ricin amestecat cu uleiul de cocos. Ori de câte ori este posibil, puneți o folie de plastic peste ea, astfel încât să se facă un plasture ocluziv. Vă sfătuiesc să aplicați uleiul oarecum cald.

SUNBURN

Mulțumită puterii antiinflamator și regenerator al acestui ulei. Este foarte util atunci când suferim de o arsură solară.

Ingredientele active atât acidul ricinoleic, omega 3 și omega 6 pe care le conține, mențin pielea elastică, scade edemul și inflamația.

Pe lângă ajuta la regenerarea pielii.

Stimulează producția de colagen și elastină.

Vă sfătuiesc să îl folosiți, să îl reduceți cu ulei de cocos sau migdale dulci, în părți egale și să masați cu atenție pe zona arsă. Poate fi aplicat comprese impregnate cu acest ulei sub formă de cataplasmă.