Proprietățile uleiului de susan pe piele
ulei de susan
Este un alt dintre cele mai utilizate uleiuri vegetale în produsele cosmetice naturale. Se obține prin presarea la rece a semințelor de susan (susan). Prin presarea la rece a semințelor netratate, toate proprietățile uleiului sunt păstrate intacte.
Care sunt proprietățile
ulei de susan
aplicat pe piele?
Nutriție și hidratare profundă, regenerarea țesuturilor.
ulei de susan
Are aproximativ 42% din acizi grași polinesaturați din seria omega-6 (acid linoleic). Acest tip de acizi grași nu sunt generați de corpul nostru, așa că trebuie furnizați.
Aplicat pe piele, omega-6 la
hidratează și hrănește în profunzime
. Reduce și îmbunătățește în special zonele uscate, chiar și eczemele. Deoarece este un ulei foarte legat de piele, ajunge în straturile cele mai adânci, hrănind fibroblastele și stimulând producția de colagen și elastină.

Anti-îmbătrânire (antioxidant)
Acest ulei are un conținut foarte ridicat de vitamina E, care este un puternic
antioxidant
care acționează la nivelul membranei celulare neutralizând radicalii liberi. Acest conținut de vitamina E face ca uleiul să se păstreze în stare perfectă pentru o perioadă lungă de timp.
Un alt antioxidant puternic din acest ulei este sesamolul, care întărește și completează acțiunea vitaminei E.
Antiinflamator și antibacterian
Uleiul de susan are în compoziție elemente
antiinflamator și antiseptic
, ceea ce îl face foarte potrivit pentru tratarea pielii predispuse la acnee.
Protecție solară
Pe de o parte, conținutul său ridicat de vitamina E, neutralizează o parte din radicalii liberi care sunt generați în timpul expunerii la soare, reducând
daune provocate de soare
Pe de altă parte, există studii care arată că, datorită conținutului său de acid linoleic, poate inhiba creșterea melanonei maligne.
Adâncime de curățare
Combinația de acizi grași din conținutul său îl face să dizolve uleiul/sebumul care închide porii pielii mixte sau grase,
curațare profundă
și lăsând pielea descongestionată.