Efectul uleiului MCT, aplicarea și cercetarea de unde să cumpărați nutrienți pentru sănătate - Adică

ULEIUL MCT ESTE ULEIUL IDEAL PENTRU ULEIUL DE MOTOR UMAN

efectul

Desigur, ulei MCT, care sună ca întreținerea mașinii. De fapt, uleiul MCT poate întreține și repara foarte mult. Cu toate acestea, în corpul uman. MCT înseamnă „trigliceride cu lanț mediu”, în engleză „acizi grași cu lanț mediu”. Care sunt beneficiile acizilor grași cu lanț mediu, de unde provin și, cel mai important, ce fac?

GAZ, ULEI, ACIZI GRASI, ULEI MCT

Grăsimea este nutrientul care furnizează cea mai mare energie (calorii), de două ori cantitatea de proteine ​​și carbohidrați. Grăsimile din alimentele de origine animală și vegetală sunt formate din diferiți acizi grași. Acizii grași constau dintr-un lanț de atomi de carbon cu o grupă acidă în formă de cap. În funcție de lungimea lanțului de carbon, acizii grași sunt împărțiți în:

Se colectează peptide> acizi grași scfa, care au până la șase atomi de carbon

Acizi grași cu o lungime medie a lanțului de 6 până la 12 atomi de carbon.

LCP, acizi grași cu lanț lung care conțin mai mult de 12 atomi de carbon

Acizii grași cu lanț lung sunt mai frecvenți în alimente. Acizii grași cu lanț scurt se găsesc numai în uleiul de cocos, uleiul de palmier și uleiul.

Lungimea atomilor de carbon determină tipul de metabolism. Acizii grași cu lanț lung se leagă de lipoproteine ​​în timpul procesului digestiv și intră în sânge prin limfă.

Acizii grași cu lanț mediu sunt solubili în apă, migrând direct din intestin în sânge. Nu sunt necesare enzime pancreatice și acizi biliari. Prin vena portală trece la ficat. Acest tip de metabolism al grăsimilor oferă anumite beneficii pentru corp, așa cum veți învăța mai târziu.

Uleiul MCT nu este un ulei natural, provine din ulei de cocos sau palmier. Uleiul MCT este format din 96% grăsimi saturate, insipide și incolore.

Următorii acizi grași sunt prezenți în uleiurile MCT:

Acid, acid capronic

Majoritatea acizilor grași din uleiul MCT sunt alcătuite din opt sau zece atomi de carbon. Acidul lauric cu 12 atomi de carbon este o trecere a frontierei. În funcție de uleiul MCT, uneori este mai mult, alteori mai puțin, sau nu conține. Din punct de vedere metabolic, acidul lauric este considerat un acid gras „liber”. Acidul lauric are un conținut de până la 45% în ulei de cocos. Are efecte antibacteriene, antivirale și antifungice.

Datorită calității ridicate a uleiului MCT, acidul lauric este redus în favoarea acidului caprilic, uneori este chiar eliminat complet. Producătorii și clienții sunt preocupați de menținerea acizilor grași cu lanț scurt și mediu cu proprietățile lor metabolice pozitive, dacă este posibil. Gradul în care acest lucru are sens nu poate fi specificat, cu excepția unor îndoieli rezonabile din declarațiile și întrebările anterioare. Declarațiile depind adesea de aceste interese (de afaceri). Încă o dată, în calitate de consumator, sunteți însărcinat să găsiți uleiul MCT potrivit pentru dvs.

PRODUCȚIE ULEI MCT

Uleiul MCT este produs sintetic din ulei de cocos sau palmier. Prin hidroliză, acizii grași cu lanț mediu sunt separați de uleiurile naturale. Hidroliza este un proces chimic în care substanțele aderă la apă și implică și enzime. În acest caz, apar lanțuri de acizi grași. Materiile prime și metodele individuale de producție pot varia în funcție de producător. În sectorul industrial și cosmetic, acest proces a fost folosit de mult timp pentru a produce ulei neutru (sinonim cu ulei MCT). În ceea ce privește bioacumularea, uleiul MCT a primit o nouă zonă de influență în sectorul stilului de viață.

Așa-numitul ulei C8 este considerat un ulei MCT deosebit de eficient. Este alcătuit din acid caprilic 100%. Este un acid gras cu o lungime medie a lanțului format din opt atomi de carbon. Se spune că acidul Kaprylowy este cea mai înaltă calitate a acizilor grași din uleiul de cocos și conține doar 6%. Proprietățile antibacteriene și microbiene ale acidului caprilic sunt de multe ori mai mari decât acidul lauric.

CE ESTE ULEIUL MCT PENTRU SĂNĂTATE?

Recent, uleiul, MCT a devenit din ce în ce mai popular în contextul dietei cetoacidozei, a postului intermitent și a scenei sportive. Cu toate acestea, în domeniul clinic și dietetic, a lucrat mult timp cu ulei de MCT.

Uleiul MCT este utilizat în următoarele boli:

Boli ale pielii și ale țesutului subcutanat

Tulburări hepatice și biliare

prin îndepărtarea unei părți a intestinului subțire

în caz de probleme, limfatic

Boala Crohn

În toate aceste boli, acizii grași cu lanț lung pot fi folosiți sau folosiți greșit. Deoarece acizii grași cu lanț mediu sunt solubili în apă, aceștia pătrund în fluxul sanguin direct prin intestin și apoi în ficat. Acest lucru va evita reacțiile de intoleranță și scaunele grase. Vitaminele liposolubile pot fi folosite și cu uleiul MCT.

În continuare, vom analiza beneficiile pentru sănătate care astăzi, parțial pe baza experienței, parțial pe cercetare, sunt legate de uleiurile MCT.

REDUCEREA ȘI SCĂDEREA GREUTĂȚII CORPULUI CU ULEIUL MCT

Uleiul MCT ar trebui să stimuleze arderea grăsimilor, să crească rotația cardiacă prin creșterea producției de căldură (creșterea termogenezei), reducerea grăsimii corporale și ameliorarea foametei.