Cosmetice cu știință de ce are nevoie acidul glicolic de un pH scăzut Știință și produse cosmetice
Astăzi vom explica cu știință de ce produsele dvs. cu acizi exfolianți, în special acid glicolic, au nevoie de un pH scăzut. Întrucât o postare se aventurează să citească acasă în pace, scap de necazuri și mergem direct la subiect fără să ne încălzim!

Ce este pH-ul?
Dacă există ceva care are pH-ul, este că este în gura și tastaturile tuturor. Toată lumea vorbește despre pielea care are un pH de 5,5, că produsele noastre ar trebui să aibă un pH scăzut ... dar marea majoritate a timpului citesc o referință pe rețelele sociale ochii îmi sângerează. De ce? pentru că este greșit scris. Așa că îmi încep postarea astăzi spunându-vă ce este scris pH. Nici PH, nici pH, nici Ph (care este scurt pentru fenol). Nu trebuie să aveți un doctorat pentru ao cunoaște, trebuie doar să dați puțină știință la institut sau să consultați Espasa Calpe de la Google.
Deoarece totul în știință are motivul pentru care acest lucru este foarte simplu, înseamnă: potențialul de Hhidrogen și este legat de concentrația ionilor de hidrogen dintr-o soluție:
Cu cât este mai mare concentrația ionilor de hidrogen, cu atât pH-ul său este mai mic (și, prin urmare, cu atât este mai acidă soluția), ceea ce ne-ar duce la scara pH-ului. Vorbim despre soluții acide atunci când avem un pH 7.
„Cu cât pH-ul formulei este mai mare, cu atât exfoliantul chimic este mai puțin eficient”
Acizii alfa-hidroxi și disocierea lor
Structura bazică a unui acid alfa-hidroxi are ca grupă funcțională o grupare carboxilică (-COOH), prin urmare dobândește prefixul acid în nomenclatura sa. Când dizolvăm un acid slab (sau o bază), apare ceea ce este cunoscut sub numele de disociere, adică se separă în ioni. În cazul acidului glicolic, ar arăta astfel:
După cum puteți vedea, o săgeată directă nu apare, ci una dublă, ceea ce înseamnă că avem un echilibru, unde găsim acidul liber nedisociat (stânga) și acidul disociat (dreapta).
Iată cheia pentru a face un alfa-hidroxi acid să funcționeze.
La nivel cosmetic, și mai ales în cazul acidului glicolic, ne interesează faptul că nu este disociat 100%, astfel încât eficacitatea acestuia să nu scadă, deoarece forma sa disociată nu poate pătrunde în stratul cornos (natura hidrofilă).