Contraindicații, proprietăți și beneficii ale uleiului esențial Patchouli

Uleiurile esențiale au proprietăți care, atunci când sunt utilizate direct și indirect în organism, generează bunăstare pentru întregul corp uman, pentru o mai bună funcționare și aspect.

proprietăți

Acestea sunt numite după planta din care sunt obținute și, în funcție de nivelul de proprietăți pe care le are planta, pot fi extrase mai multe uleiuri esențiale; Aceste uleiuri au ca caracteristici principale faptul că sunt de obicei instabile, fragile și volatile în lumină, de aceea trebuie tratate cu mare atenție pentru a obține esența necesară.

Pentru a-i extrage esența și uleiul natural, se folosesc diferite procese, care vor depinde de tipul plantei sau fructelor, pentru a nu-și pierde proprietățile și componentele naturale; aceste procese pot fi distilarea și extracția cu abur: macerare sau presiune la rece.

Aceste uleiuri sunt fabricate în scopuri medicale, cosmetice și terapeutice, principalul lor obiectiv fiind acela de a asigura bunăstarea persoanei care îl folosește.

Acestea diferă în funcție de planta sau fructele care sunt extrase, valorificând la maximum componentele sale, fără a-i deteriora esența.

Printre diferitele uleiuri esențiale se numără lămâia, lemn de trandafir, lavandă, calendula, paciuli, care, în funcție de proprietățile și beneficiile lor, au un proces de extracție diferit.

Acesta este cazul uleiului esențial de paciuli, care are proprietăți și componente care sunt foarte favorabile sănătății, îngrijirii personale și îngrijirii țesăturilor.

Indice articol

Ce este uleiul esențial de paciuli?

Patchouli este o plantă care crește în climă umedă, mugurii, florile și frunzele sale emană o aromă puternică, din care se extrage uleiul esențial. Deoarece are o substanță foarte penetrantă, este folosit ca bază de fixare sau materie primă pentru parfumurile parfumului, astfel încât parfumul să fie mai fixat de piele și mirosul său să dureze.

Uleiul esențial de patouli este obținut din frunzele și florile aromate, care sunt albe și violete (albe cu margini violete) ale plantei; are un miros puternic și pătrunzător, dulce și picant în același timp, balsamic; gros, galben sau maro; și în funcție de timpul în care își schimbă culoarea și mirosul său se înmoaie, îmbunătățind astfel proprietățile și beneficiile sale

Poate fi folosit ca sedativ sau afrodisiac, precum și ca un agent de respingere pentru insecte; Este utilizat pe scară largă în aromoterapie, deoarece stimulează și relaxează în același timp; are proprietăți antiseptice, astringente, diuretice, antidepresive, afrodisiace și vindecătoare.

Pe lângă acest subiect, s-ar putea să vă intereseze Ulei esențial de lavandă

Originea uleiului esențial de paciuli

Patchouli este o plantă originară din Asia de Sud-Est și este cultivată în Malaezia, India, Indonezia, China și Filipine; Crește în regiuni tropicale precum Hawaii și America de Sud. Arborele atinge o înălțime cuprinsă între 60 și 90 de centimetri înălțime. Cuvântul patchouli, pachouli sau patchouli este din limba indiană și numele a fost preluat din engleză „Patchleaf” care înseamnă foaie de patch-uri, care este numele său hindus original.

Uleiul esențial de patouli are ca principală componentă „Patchoulol” și provine din planta familiei „labiatae”, asemănătoare cu lavanda, salvia și menta. În epoca romană era folosit ca stimulent al apetitului; a reprezentat o mare valoare până la punctul în care a fost schimbat cu aur în cantități egale.

În anii 60 și 70, utilizarea acestui ulei se făcea prin tămâie sau infuzii, în rândul cuplurilor de dragoste gratuite și „hippies”, pe care le-a ajutat să ascundă mirosul de marijuana, datorită mirosului său intens.

De asemenea, a fost folosit pentru îngrijirea țesăturilor, acționând ca un agent de respingere pentru insecte, molii și care, la rândul său, a permis identificarea țesăturilor ca fiind originale din regiunea estică și a facilitat comercializarea acestora.

În prezent, de-a lungul anilor, cunoștințele despre proprietățile și beneficiile oferite de uleiul esențial de patchouli s-au aprofundat și au început să fie folosite pentru îngrijirea personală, ca tămâie pentru aromoterapie, pentru ameliorarea stresului, depresiei, printre altele.

Se distinge prin mirosul său pătrunzător și rafinat în același timp, ca bază pentru elaborarea parfumurilor, făcându-le mai durabile.

Care sunt alte nume pentru uleiul esențial de paciuli?

Fiind o plantă tufoasă, numele său derivă din limba tamilă „Patchai” și „ellai” care înseamnă „frunze verzi”.

În limba hindusă este cunoscut și sub denumirea de „patchoi” care se referă la miros, parfum.

Denumirea sa științifică pentru uleiul esențial de paciuli este „pogostemon cablin ", paciuli sau paciuli (frunza verde).

Beneficiile și proprietățile uleiului esențial de patouli

Este cunoscut pentru multe dintre beneficiile și proprietățile pe care aromaterapia le oferă prin uleiurile esențiale.

Uleiul esențial de patouli are o aromă intensă și pătrunzătoare, iar principala sa caracteristică este de a fi utilizat la elaborarea parfumurilor, precum și, pentru tămâii și infuzii care contribuie la sănătate și, uneori, la respingerea insectelor.

Această substanță poate fi combinată cu alte uleiuri esențiale, deoarece are un parfum plăcut și nu conține agenți toxici, în același timp că nu produce efecte secundare.

Printre beneficiile oferite de acest ulei esențial de paciuli, acestea sunt indicate ca antiseptice, deoarece previne infecțiile; diuretic pentru a evita retenția de lichide, favorizează detoxifierea; afrodiziac, deoarece ajută la disfuncția erectilă la bărbați, iar la femei ajută la frigiditate și apatie sexuală; vindecarea și regenerarea celulelor; antivirale pentru prevenirea febrei; antiinflamator ajutând la inversarea durerilor musculare și la eliminarea inflamației și ca antidepresiv, deoarece elimină tensiunea și anxietatea, datorită parfumului său penetrant și relaxant.