Crini Caracteristici, semnificații, origini și îngrijire - Flori Hana

Crinii sunt flori aparținând genului Lilium, familia Liliaceae, din ordinul Liliales. În unele părți ale lumii sunt cunoscuți sub numele de Crini, un nume care se referă la mai mult de 110 specii. Crinii sunt flori foarte aromate și este obișnuit să le vezi în cadouri, aranjamente florale și, de asemenea, în decorarea grădinilor. proprietățile medicinale au fost documentate mult timp din cele mai vechi timpuri și sunt prezente în emblemele diferitelor instituții, țări și case datorită eleganței sale.

Habitatul natural al florii este zonele muntoase sau împădurite, dar se adaptează și mlaștinilor și climelor diverse. Printre cele mai populare tipuri de crini se numără așa-numitele "Jouney'sEnd", "medeoloizii", "especiosumvar. Rubrum", "crinii martagon" și crinii "SterlingStar" și "StarGazer". Acestea nu se diferențiază doar prin culorile lor, ci și prin dimensiunile și forma frunzelor lor.

Caracteristici

crini

Crinii se află în grupul de plante perene și pot ajunge cu ușurință la un metru înălțime. Tulpinile sale cu frunze formează bulbi subterani care permit florii să stocheze substanțe nutritive și să supraviețuiască iarna fără probleme, motiv pentru care sunt cunoscute ca flori foarte rezistente.

În timp ce majoritatea speciilor de crini își pierd frunzele în perioadele mai reci ale anului, această perioadă latentă le permite să se pregătească să înflorească. Culorile lor variază în funcție de specie, deși crinii albi sunt printre cei mai căutați.

Modelele lor de germinare prin semințe sunt diferite și depind, de asemenea, de habitatul și clima în care se găsesc. Crinii se caracterizează prin faptul că au mult parfum, motiv pentru care sunt de obicei folosiți la fabricarea parfumurilor.

Originea Numelui Său

Numele de crin provine din latinescul "lilium", cuvânt care își are rădăcina în "leiron", de origine greacă. La începuturile sale, acest nume se referea doar la crin sau crin alb, dar încetul cu încetul a început să fie folosit pentru a denumi toate florile din genul Liliáceas.

Pe de altă parte, cuvântul „crin” are originea în Orientul Mijlociu, cu referințe timpurii în Egiptul antic, dar prezent și în limbile ebraică și aramaică. Numele spaniolizat își are originea în limba arabă, ca multe alte cuvinte datorită amestecului cultural care a avut loc cu câteva secole în urmă.

Istoria crinilor

Mulți ani s-a crezut că originea crinilor se află în emisfera nordică a lumii. Cu toate acestea, floarea a fost descrisă chiar și în Egiptul Antic, astfel încât datarea ei este chiar cu câteva mii de ani mai devreme. În țara faraonilor, crinul era o floare care reprezenta puterea divină a zeilor, în special cea a lui Horus, zeul care, se spune, a dat naștere întregii civilizații egiptene. Valoarea sa era de așa natură încât împodobea nu numai palatele regilor, ci și sarcofagele în multe cazuri.

În Grecia Antică, crinul era asociat cu cele mai frumoase zeițe, datorită frumuseții florii. De asemenea, a fost asociat cu bucuria și cu legătura dintre oameni și lumea ființelor eterne. Obiceiul de a planta crini în apropierea locurilor în care odihna căzută datează și din această perioadă. Această tradiție este valabilă și astăzi, iar astăzi aceste flori sunt comune în cimitire.

Deja în Evul Mediu, puteți găsi referințe la crini în picturile și picturile murale creștine, deoarece această floare a fost întotdeauna o reprezentare a purității și castității. Ani mai târziu, a redobândit importanța înaintea regalității, împodobind castelele și reședințele celor puternici.

Migrația plantei a avut loc grație călătoriilor de descoperire, ajungând astfel în Marea Mediterană, Asia, India și în cele din urmă Canada și Statele Unite.

În prezent, crinul își menține popularitatea în întreaga lume, fiind, de asemenea, un important impuls economic în unele țări, cum ar fi Olanda și Columbia. În plus, ocupă un loc important în cultura populară prin reprezentarea și simbolismul său.

Crini în lume

Știați că crinii orientali s-au cultivat cu mult înainte de majoritatea plantelor din lume? Crinul oriental este în prezent unul dintre cele mai populare de pe glob și este descendent din specii originare din Coreea și Japonia. Utilizarea sa este frecventă în industria cosmetică, în special în producția de parfumuri și creme aromatice. Olanda este în prezent țara cu cea mai mare producție de bulbi de crin, care sunt destinate în principal Europei, Statelor Unite și Canadei.

Alți furnizori importanți ai florii sunt Israelul, Kenya și Columbia, aceasta din urmă, o țară care a reușit să facă din floricultură o afacere importantă. Cu toate acestea, vânzările acestei flori au scăzut treptat în ultimii ani din cauza crizei economice, astfel încât industria s-a concentrat pe vânzarea speciilor cele mai scumpe și de cea mai bună calitate.