Contraindicații, beneficii și caracteristici ale postului de ulei de cocos

Este un ulei vegetal obținut din fructul Cocus nucifera, nuca de cocos. Care este un copac care provine din Asia, comercializarea sa la nivel mondial datează de la începutul secolului al XIX-lea, evidențiind Filipine ca fiind unul dintre cei mai mari producători.

caracteristici

De fapt a devenit marele aliat al sănătății și frumuseții, Datorită verificării științifice de către organizația mondială a sănătății și uniunea medicală, a gamei largi de beneficii pe care le oferă consumatorului.

Se folosește pentru prepararea alimentelor pentru contribuțiile de aromă, miros și textură pe care le oferă meselor, dar este utilizat în principal în industria cosmetică în procesele de fabricare a săpunurilor, șamponului, balsamului, cremelor, loțiunilor, spray-ului de colonie. Deși au fost efectuate și teste pentru a genera biodiesel din ulei.

Cu atât de multe avantaje, nu este surprinzător că poate să fie folosit în timpul procesului de post, pentru care astăzi vă aducem o descriere a beneficiilor uleiului de cocos și a modului în care îl putem folosi atunci când nu am mâncat încă absolut nimic, precum și avantajele și dezavantajele acestei tehnici și câteva recomandări.

Indice articol

Caracteristicile uleiului de cocos

Este produsul derivat din nucă de cocos, obținut prin presarea la rece a pulpei de nucă de cocos (piele albă) și tratarea ulterioară cu solvent hexan pentru a crește concentrația acestuia; Este un produs cu un conținut ridicat de grăsimi saturate (90%), unde 45 până la 60% din aceste grăsimi sunt de obicei acid lauric, un acid gras cu acțiune antimicrobiană puternică.

A lui caracterul antimicrobian îl face un complement pentru susținerea sistemului imunitar, S-a verificat prin unele cercetări medicale că este capabil să consolideze sistemul imunitar și să reducă rezistența microorganismelor.

Pe lângă acest ulei, celălalt aliment de origine naturală cu niveluri ridicate de acid lauric este laptele matern. Pe de altă parte, uleiul de nucă de cocos are alți acizi grași, cum ar fi acidul palmitic, stearic și miristic și într-o proporție mai mică de 6% acid oleic.

mai departe are acizi grași cu lanț mediu care facilitează digerarea și absorbția corpului nostru; Astfel, în cercetările recente s-a stabilit că este excelent pentru reducerea nivelului de colesterol rău și zahăr din sânge, în același mod în care servește la îmbunătățirea circulației sângelui.

Conține Beta-sitosteroli Responsabile de acțiunile antiinflamatorii și antitumorale ale acestui ulei, aceste substanțe vor funcționa ca o barieră pentru a preveni absorbția colesterolului rău (LDL) în sistemul digestiv, așa reglează nivelul colesterolului din sânge. În acest fel, bolile cardiovasculare sunt prevenite.

Dacă îl luați în timpul fiecărei mese, accelerează digestia, previne refluxul, arsurile la stomac și indigestia. Având un conținut ridicat de grăsimi saturate, permite cea mai bună absorbție a vitaminelor A, D, E și K, deoarece aceste vitamine sunt liposolubile.

Uleiul de cocos are capacitatea de a accelera metabolismul, devenind un excelent agent de slăbire, datorită faptului că trigliceridele cu lanț mediu precum acidul lauric, prezente în el, generează o cheltuială energetică mare atunci când trec în ficat pentru a fi metabolizate, deși sunt ușor de digerat. Această creștere a cheltuielilor de energie pe termen lung generează pierderea în greutate.

În același mod, prin reglarea metabolismului, se spune că este legat și de cazuri de ameliorare a funcționării glandei tiroide, reducând riscul unor boli precum tiroidita, hipotiroidismul sau hipertiroidismul.

Pe de altă parte, sa dovedit a fi excelent pentru afecțiunile colonului, deoarece stimulează mișcarea intestinului și reduce inflamația acestuia, ceea ce ajută la îmbunătățirea numărului de evacuări și la reducerea riscului de colon iritat.

În prezent, posibilitatea de a genera un tratament mult mai eficient pentru Alzheimer este studiată folosind ulei de cocos printre componente, în principal pentru grăsimile sale saturate, care pot traversa barierele creierului și stimula neuronii responsabili de centrele memoriei. . In aceeasi masura s-a dovedit eficient în prevenirea convulsiilor.

În mod similar, câștigă teren ca antioxidant puternic datorită caracteristicilor chimice ale acizilor grași, previne formarea de radicali liberi, legată de activarea celulelor canceroase.

Din punct de vedere estetic, acest ulei are capacitatea de a menține pielea sănătoasă și hidratată, deoarece crește producția de colagen și elastină, ceea ce îi conferă un aspect sănătos și tineresc. Oferă doar cantitatea potrivită de grăsime pentru ca părul să crească sănătos, puternic, mătăsos și hidratat. Deci previne apariția ridurilor și a liniilor fine.

Unghiile nu sunt departe de acest produs, le hidratează, le întărește și le menține sănătoase. În același mod, este o vindecare excelentă, reduce cicatricile, petele și vergeturile de pe piele, poate fi folosit deoarece este ca o loțiune hidratantă, demachiant și chiar pastă sau apă de gură.

O altă caracteristică este că este sub formă lichidă de la 25 ° C, sub această temperatură începe să se solidifice în acea stare Este de culoare albă și în stare lichidă este de obicei transparentă sau galbenă și chiar maro deschis, indiferent de starea în care se află, nu își pierde niciuna dintre proprietățile sale benefice. Nu rugineste cand este incalzit, deoarece rezista la temperaturi ridicate.

Rezistența sa la temperaturi ridicate este motivul pentru care se recomandă înlocuirea uleiurilor vegetale utilizate în mod obișnuit în bucătărie, precum și a componentelor sale care oferă o aromă și o aromă excelente meselor, motiv pentru care au făcut-o protagonistul rețetelor culinare .