Ce este și utilizează uleiul de parafină - descoperiți-le pe toate

Parafina este o hidrocarbură derivată din petrol care se remarcă prin faptul că nu are niciun tip de miros sau gust. Putem găsi acest compus, fie în gel, fie în blocuri, cu toate acestea, cea mai cunoscută formă a sa este uleiul, care se obține prin supunerea acestui ingredient la temperaturi ridicate. Uleiul de parafină este un format care este utilizat în diverse sectoare, precum cosmeticele și alimentele, datorită diferitelor beneficii pe care ni le oferă acest lichid.

parafină

Dacă vrei să știi care sunt diferitele utilizări ale uleiului de parafină, Continuați să citiți acest articol oneHOWTO, deoarece, în plus, vom explica beneficiile acestui ulei și posibilele sale efecte secundare asupra sănătății noastre.

Ce este uleiul de parafină

ulei de parafină, cunosc, de asemenea, ca kerosen sau parafină lichidă, Este o hidrocarbură derivată din petrol care este utilizată în diferite sectoare, cum ar fi medicina și produsele cosmetice, în care este utilizată ca ingredient deoarece are următoarele caracteristici:

  • În stare lichidă, este un compus extraordinar de hidratant.
  • Este inodor, deci puteți adăuga parfumul sau aroma care vă place cel mai mult.
  • Deși la prima vedere, culoarea parafinei în stare solidă poate părea albă, de fapt este complet transparentă.
  • Are o textură uleioasă și este un ingredient care nu conține nicio aromă.

Kerosenul a fost distilat pentru prima dată în Canada de geologul Abraham Gesner în 1807, iar un secol mai târziu, un chimist polonez pe nume Ignacy Lukasiewicz, a descoperit o metodă mai ușoară de rafinare a acestui ulei. În prezent, îl putem cumpăra direct în stare lichidă sau îl putem cumpăra în blocuri sau margele de gel și îl putem încălzi singuri, fie cu încălzitoare specifice, fie într-o baie de apă.

Ulei de parafină pentru uz cosmetic

ulei de parafină Este utilizat pe scară largă în sectorul estetic și cosmetic, deoarece are o acțiune hidratantă foarte puternică. În general, acest compus este utilizat în principal pentru realizarea manichiură și pedichiură pentru următoarele beneficii:

  • Proprietatea excelentă de hidratare este ideală pentru netezirea celor mai dure suprafețe ale pielii, deoarece îndepărtează celulele moarte.
  • De asemenea, are proprietăți de restaurare, făcându-l ideal pentru mâinile foarte uscate și cuticulele unghiilor grav deteriorate.
  • În cele din urmă, această acțiune de restaurare ameliorează și durerea mâinilor crăpate cauzată de temperaturi foarte scăzute.