Ce este melisa, beneficiile și utilizările acestei plante medicinale

Această plantă medicinală a fost utilizată pe scară largă de secole în țări din întreaga lume.

Astăzi avem un număr mare de medicamente care ne permit să luptăm împotriva diferitelor boli și boli.

este

Acestea sunt produse realizate și sintetizate de om, dar proprietățile și principiile active pe care se bazează adesea provin sau se bazează pe proprietățile diferitelor elemente prezente în natură, cum ar fi animalele și plantele.

În acest sens și din cea mai îndepărtată antichitate putem evidenția utilizarea diferitelor tipuri de plante sau legume, datorită proprietăților medicinale și pozitive pentru sănătatea noastră pe care le au multe dintre ele. Dar nu este ceva care aparține trecutului sau care servește doar ca inspirație.

De fapt, unele specii de plante au efecte atât de benefice și/sau sunt atât de hrănitoare încât sunt consumate în mod regulat și astăzi. Exemple în acest sens sunt teiul, valeriana, lavanda. sau balsam de lamaie. Acesta din urmă poate să nu fie la fel de cunoscut ca restul celor menționate, dar totuși este un produs foarte apreciat datorită proprietăților sale interesante. Și despre el vom discuta de-a lungul acestui articol.

Ce este melisa?

Știm popular ca balsam de lămâie o plantă erbacee sau plantă, numită științific Melissa officinalis, care este foarte apreciată pentru proprietățile sale medicinale, în special în ceea ce privește ameliorarea problemelor digestive și/sau provocarea relaxării și ameliorării anxietății și nervozității.

Numită și balsam de lămâie, această erbacee provine din ținuturile scăldate de Marea Mediterană și poate ajunge până la un metru înălțime. Este o legumă robustă și perenă care înflorește în timpul verii și care poate fi identificat cu ușurință datorită mirosului său de lămâie (ceva care a provocat alte denumiri prin care se știe de obicei că sunt cele de lămâie sau frunze de lămâie).

Balsamul de lămâie poate fi folosit în mai multe moduri. Poate fi ingerat, uscat frunzele sau chiar transformat în infuzii cu acesta, ceva legat în general de o utilizare destul de medicinală, deși este folosit și pentru a produce uleiuri asociate cu utilizări cosmetice, pentru a parfuma sau aromatiza sau pentru a crea anti-țânțari sau pastă de dinți produse.