Bisabolol, un extract de plante utilizat pe scară largă în produse cosmetice
Uneori citim ingredientele unei formule cosmetice și multe dintre ele ne sună chimic. bisabolol poate fi un exemplu în acest sens și nu este altceva decât un principiu activ al ulei esențial de floare de mușețel.

Cu câte remedii casnice se prepară acasă infuzii de musetel pentru proprietățile sale liniștitor și antiinflamator. Când ne doare stomacul, să ne relaxăm dacă nu putem dormi, să favorizăm digestia dificilă, ca anticonvulsivant dacă avem chef de vărsături.
Transferat la îngrijirea cosmetică, este utilizat în special în tratamente pentru piele sensibila, inclusiv îngrijirea pentru După bărbierit.Lista proprietăților este lungă: înmuiere, vindecare, calmantă, antiinflamatoare, protectoare, desensibilizantă. De aici și utilizarea sa actuală.