11 Beneficii pentru sănătate ale măceșei 【2021】
Uleiul de măceșe este un cel mai vândut în chestiuni estetice și medicinale. Nu este surprinzător, lista incomparabilă de proprietăți și beneficii pe care le oferă este potrivită pentru oameni de toate vârstele și nu există un colț al lumii în care excelența sa să nu fie cunoscută. Cunoașteți în detaliu beneficiile măceșei.
Dintre uleiurile de uz cosmetic, uleiul cosmetic de trandafir este unul dintre cele mai interesante, având în vedere proprietățile sale multiple în domeniile dermatologic, nutrițional și cosmetic. Când vine vorba de îngrijirea pielii, excelența sa este de neegalat.

Iată cum servește uleiul de măceșe:
1. Pentru a îmbunătăți aspectul general al pielii
Acizii grași esențiali pe care uleiul îi conține într-o concentrație generoasă (3/4 din totalul acizilor din plantă sunt concentrați în ea) îmbunătățesc elasticitatea pielii și o fac mai fermă.
Mai mult, dacă îl utilizați zilnic ca loțiune în timpul sarcinii, ajutați la evitarea uneia dintre temutele consecințe postpartum, care nu este alta decât vergeturi abdominale.
În același mod, uleiul de măceș a dat dovezi ample despre eficiența sa pentru combate acneea tipic adolescenței și pubertății.
Principiul activ al măceșei împotriva ridurilor și a liniilor de expresie a feței este acid transretionoic.
Și, cu cele spuse până acum, catalogul efectelor și beneficiilor favorabile ale uleiului de măceșe nu este epuizat, ceea ce servește și la prevenirea caracteristicilor pete de vârstă pe piele, în timp ce ajută la curățarea porilor pielii.
2. Pentru alte atacuri ale pielii
Pe de altă parte, nu trebuie să pierdem din vedere faptul că radiațiile ultraviolete de la soare, împreună cu compușii chimici care sunt de obicei dispersați în atmosferă, sunt unii dintre principalii dușmani ai apariției pielii.
Împotriva unui astfel de efect dăunător, acest ulei acționează ca o fixare a scut puternic care protejează epiderma, prevenirea consecințelor pe care astfel de factori externi le pot avea, printre care se numără cancerul de piele. De asemenea, poate reduce daunele cauzate, având în vedere statutul său de regenerator epitelial.
3. Pentru arsuri
Acizii grași conținuți în uleiul de măceșe intervin în mecanica anumitor funcții ale celulelor epiteliale care sunt esențiale pentru realizarea recuperarea substanței pierdute în țesut ca urmare a rănirii, pe lângă menținerea acesteia în mod adecvat hidratat.
În plus, acest complot include și recuperarea acelor piei care au fost modificate ca urmare a unui tratament de radioterapie.
4. Pentru cicatrici
Cine nu a auzit niciodată de beneficiile măceșei pentru a îmbunătăți aspectul cicatricilor?
Unul dintre principalele beneficii ale măceșului pentru față este capacitate regenerativă. Utilizarea acestuia pentru arsuri pe față, dar și, de exemplu, pentru pete de acnee pe față, este cea mai frecventă chiar și în anumite consultații medicale.