10 utilizări și proprietăți incredibile ale uleiului de grapefruit 😍

Proprietăți, utilizări și contraindicații

Grapefruitul este un arbore sau arbust peren, care atinge 5 sau 6 metri altitudine.
Numele sale științifice sunt Citrus Racemosa și Citrus Maxima. Acest nume de familie a fost dat soiurilor mai mari datorită dimensiunii lor mari.

  • grapefruit

Când crește, acest copac capătă o formă rotunjită sau curbată, are o piele groasă și pe ramuri are mici spini flexibili cu frunze ovale verzi, de aproximativ 15 centimetri lungime. Florile sale cresc sub formă de mici ciorchini solitari de culoare albă. Grapefruitul este, de asemenea, cunoscut popular ca grapefruit.

Fructul de grapefruit are un gust citric și dulce și acru. Conține un suc puternic, răcoritor, care nu place tuturor. Grapefruitul este amestecul de cruce de portocale dulci și pampelmusa.

Este utilizat pe scară largă de către beneficii medicale și nutriționale. Mirosul său proaspăt îl face foarte solicitat în parfumerie și este frecvent utilizat în industria cosmetică pentru a se adăuga la produse precum creme, loțiuni etc.

Presiunea la rece este cea mai utilizată metodă pentru extragerea ulei esențial de grapefruit. Se presează manual sau mecanic și de acolo se distilează un lichid vâscos galben pal, în timp ce se degajă un miros puternic și proaspăt.

Coaja fructului conține glande sebacee la o adâncime mai mare. Spre deosebire de alte fructe citrice, costă mai mult obținerea uleiului, deoarece acesta iese în cantitate mai mică în comparație cu alte fructe.

Îl poți cumpăra de la Mercadona?

Mercadona nu are ulei de grapefruit ca atare. S-ar putea să găsiți un produs cosmetic care îl include în ingredientele sale, dar, evident, proporția este scăzută. Nu este același lucru cu utilizarea propriului ulei.

Dar îl puteți găsi pe Amazon în sticle de 10 ml. până la 100 ml. astfel încât să puteți alege suma care se potrivește cel mai bine utilizării pe care urmează să o dați.

# Previzualizați prețul produsului
1 Uleiuri esențiale Lagunamoon, Top 6 Seturi de cadouri pentru uleiuri de aromaterapie cu eucalipt de lavandă. 11,99 EUR Cumpărați de pe Amazon
Două Mystic Moments Ulei esențial de grapefruit roz - 100ml - 100% pur 14,66 EUR Cumpărați de pe Amazon
3 Naissance Pomelo - Ulei esențial 100% pur 100ml 17,99 EUR Cumpărați de pe Amazon

Istorie

Originea grapefruitului este un mister. Se pare că originile sale au fost în Jamaica. În secolul al XVII-lea, este înregistrat că a apărut în regiuni cu climă tropicală precum Africa de Sud, China, Statele Unite și Marea Caraibelor.

Grapefruitul este reprezentat de denumirea botanică de Citrus Paradisi care înseamnă „fructul paradisului”, numit după MacFayden, atunci când îl descrie în cartea sa „Flora Of Jamaica”.

Un alt nume care i se atribuie este Shaddock, aluziv la Căpitanul Shaddock, care pare să fie responsabil pentru extinderea acestuia în Indiile de Est.

Cultivarea sa s-a răspândit în multe părți ale lumii, Statele Unite, Spania și Caraibe fiind locurile în care este cel mai cultivat.

Compoziţie

Componenta sa cea mai abundentă, între 88 și 95%, este limonena, care se găsește în coaja din care este extras uleiul. Are proprietăți anti-cancer incredibile care se găsesc și în alte citrice precum portocale și lămâi.