Utilizări și tratamente de parafină în cosmetică și frumusețe Frumusețe și sănătate
Folosind parafină, Este foarte răspândit în centrele de înfrumusețare, deoarece îmbunătățește aspectul mâini și picioare.

Anotimpurile în care este cel mai solicitat coincid cu schimbări de temperatură care facilitează pierderea de lichide în piele și așa este hidratant bun ajută la recâștigarea luminozității sale în special pe pielea foarte uscată.
Proprietăți de parafină:
Cea mai apreciată proprietate a parafinei este hidratant deși este foarte răspândit și în industrie alimente sau la fabricarea lumânărilor.
În fizioterapie este, de asemenea, utilizat pe scară largă atunci când vine vorba de calmarea durerii, deoarece funcționează ca agent de reducere.
În industria cosmetică este din ce în ce mai utilizat pentru tratamente de hidratare a mâini și picioare, în probleme de deshidratare, lipsă de elasticitate, uscăciune, cojire și piele crăpată.
Când aplicăm parafina pe piele, se formează un film care păstrează pierderea de umiditate și hidratare, păstrând temperatura a pielii. Acționează ca un izolator și induce eliminarea toxinelor și pierderea de lichide.
Utilizare în produse cosmetice.
În cosmetică, este utilizat pe scară largă în tratamentele pentru hidratare profundă, iar utilizarea sa este foarte recomandată persoanelor cu epidermă crăpată, uscată și lipsă de elasticitate.