UTILIZAREA ȘI PROPRIETĂȚILE ULEIULUI RICINO - Magazinul Anayet Natural Cosmetica

ULEIUL DE RICINO: UTILIZĂRI ȘI BENEFICII

Uleiul de ricin este o legumă multifuncțională atât pentru dulapul de medicamente de acasă, cât și pentru îngrijirea frumuseții.

Ulei de ricin este un ulei vegetal multifuncțional pe care oamenii îl folosesc de mii de ani.

Se face prin extragerea uleiului din semințele plantei Ricinus communis .

Aceste semințe, cunoscute sub numele de ricin, conțin o enzimă toxică numităa ricin. Cu toate acestea, procesul de încălzire pe care îl suferă uleiul de ricin îl dezactivează, permițând utilizarea uleiului în siguranță.

Ulei de ricin are diferite utilizări medicinale, industriale și farmaceutice.

Este utilizat în mod obișnuit ca aditiv în produsele alimentare, medicamentoase și de îngrijire a pielii, precum și ca lubrifiant industrial și ca component al combustibilului biodiesel.

În Egiptul antic, ulei de ricin era ars ca combustibil în lămpi, era folosit ca remediu natural pentru a trata afecțiuni precum iritarea ochilor și a fost chiar dat femeilor însărcinate pentru a stimula travaliul.

Astăzi, uleiul de ricin rămâne un tratament natural popular pentru afecțiuni comune, cum ar fi constipația și afecțiunile pielii, și este utilizat în mod obișnuit în produsele de înfrumusețare naturale.

Iată 7 avantaje și utilizări ale uleiului de ricin.

1. Păstrează sănătatea părului și a scalpului

Mulți oameni folosesc uleiul de ricin ca balsam natural de păr.

Părul uscat sau deteriorat poate beneficia în special de o cremă hidratantă intensă precum uleiul de ricin.

Aplicarea regulată a grăsimilor, cum ar fi uleiul de ricin pe păr, ajută la lubrifierea firului de păr, sporind flexibilitatea și scăzând șansele de rupere (19 sursă de încredere)

Uleiul de ricin poate aduce beneficii celor care se confruntă cu mătreața, o afecțiune obișnuită a scalpului caracterizată prin pielea uscată și fulgi de pe cap.

Deși există multe cauze diferite ale mătreții, aceasta a fost legată de dermatita seboreică, o afecțiune inflamatorie a pielii care provoacă pete roșii, solzoase la nivelul scalpului (20 sursă de încredere)

Datorită capacității uleiului de ricin de a reduce inflamația, acesta poate fi un tratament eficient pentru mătreața cauzată de dermatita seboreică.

În plus, aplicarea uleiului de ricin pe scalp va ajuta la hidratarea pielii uscate și iritate și la reducerea descuamării.

Proprietățile hidratante și antiinflamatorii ale uleiului de ricin îl fac o alegere excelentă pentru menținerea părului moale și hidratat și pentru reducerea simptomelor mătreții.

  1. O cremă hidratantă naturală

Aceste tipuri de grăsimi acționează ca umectanți și pot fi folosite pentru hidratarea pielii.

Cremele hidratante rețin umiditatea prin prevenirea pierderii de apă prin stratul exterior al pielii (5 sursă de încredere)

Uleiul de ricin este adesea folosit în produse cosmetice pentru a promova hidratarea și este adesea adăugat la produse precum loțiuni, machiaj și produse de curățare.

Puteți utiliza și acest ulei bogat ca alternativă naturală la cremele hidratante și loțiunile cumpărate din magazin.

Multe produse hidratante populare găsite în magazine conțin ingrediente potențial dăunătoare, cum ar fi conservanți, parfumuri și coloranți, care pot irita pielea și vă pot afecta sănătatea generală.

Schimbarea acestor produse cu ulei de ricin vă poate ajuta să vă reduceți expunerea la acești aditivi.

De asemenea, uleiul de ricin este ieftin și poate fi utilizat pe față și pe corp.

Uleiul de ricin este gros, psau care este adesea amestecat cu alte uleiuri prietenoase cu pielea, cum ar fi ulei de migdale, măsline și nucă de cocos pentru a face o cremă hidratantă ultrahidratantă.

Deși aplicarea uleiului de ricin pe piele este considerată sigură pentru majoritatea, poate provoca o reacție alergică la unii oameni.

-ÎN CONCLUZIE

Uleiul de ricin poate ajuta la blocarea umezelii în piele. Deși această alternativă naturală la produsele cumpărate din magazin este considerată sigură pentru majoritatea, poate provoca reacții alergice la unii.

  1. Un laxativ puternic

Poate că una dintre cele mai cunoscute utilizări medicinale pentru uleiul de ricin este ca un laxativ natural. .

Este clasificat ca un laxativ stimulant, ceea ce înseamnă că crește mișcarea mușchilor care împing materialul prin intestine, ajutând la curățarea intestinelor.

Laxativele stimulante acționează rapid și sunt utilizate în mod obișnuit pentru ameliorarea constipației temporare.

Când este consumat oral, uleiul de ricin se descompune în intestinul subțire, eliberând acid ricinoleic, principalul acid gras din uleiul de ricin. Acidul ricinoleic este absorbit de intestin, stimulând un puternic efect laxativ (2 sursă de încredere)

De fapt, mai multe studii au arătat că uleiul de ricin poate ameliora constipația.

De exemplu, un studiu a constatat că, atunci când persoanele în vârstă au luat ulei de ricin, au experimentat o scădere a simptomelor de constipație, incluzând mai puțină tensionare în timpul defecației și mai puține senzații de mișcări intestinale incomplete (3 Sursă de încredere)