Utilizarea parafinelor în produse cosmetice

Distribuiți aceste știri!
Producătorii recurg la aceasta prea des, ignorând faptul că această substanță este un derivat al petrolului.
Această barieră plastică creată între derm și exterior previne respirația și funcția metabolică și de excreție a pielii, care provoacă acumularea de toxine. Astfel, porii se înfundă și echilibrul hidrolipidic al pielii este modificat și atunci când îndepărtăm produsul există un efect de respingere al uscăciunii atunci când este eliminat, deoarece parafinele lichide, nefiind biodegradabile, pot fi îndepărtate din piele doar prin spălări și rezistență mecanică.
Este foarte obișnuit să le găsești ingrediente din produsele de machiaj, rujuri, hidratante corporale și, în mod surprinzător, în produsele de igienă intimă. Un domeniu în care utilizarea acestor substanțe poate fi deosebit de dăunătoare, deoarece se aplică pe o piele foarte subțire și permeabilă în așa fel încât este foarte ușor ca acele ingrediente potențial toxice să ajungă târâte în corp.
Uleiuri vegetale în igienă intimă
Din acest motiv, este esențial să folosiți produse care ajută la calmarea acestor condiții fără a deteriora mucoasa și a ajuta la refacerea florei sale.