Uleiul de cocos, ce este pentru aplicații de sănătate, păr, piele și bucătărie

Natura este un aliat al sănătății și frumuseții noastre și ne oferă substanțe nobile, cu multiple beneficii. Unul dintre ele este uleiul de cocos, care s-a dovedit a fi extraordinar pentru sănătatea noastră.

este

În acest articol vă spunem:

  • Care este compoziția uleiului de cocos
  • Proprietățile sale
  • Pentru ce este uleiul de cocos?
  • Utilizări diferite pe piele, păr și în rețetele de gătit.
  • Un videoclip despre cele mai remarcabile proprietăți și utilizări ale uleiului de cocos.

Cunoașteți mai bine uleiul de cocos, astfel încât să puteți profita de proprietățile și beneficiile sale!

Ca întotdeauna, este de preferat să alegeți un ulei organic de cocos astfel încât să își păstreze mai bine calitățile nutritive și terapeutice.

Dacă citești această postare, este pentru că ești îngrijorat de sănătatea ta și îți place să fii bine, nu? Alege fructe și legume organice și ai grijă de tine din exterior cu igienă și cosmetice BIO. Amintiți-vă că Puterea ECO este cea mai bună opțiune pentru tine și pentru natură.

Ce este uleiul de cocos

Uleiul de cocos este o substanță, de origine vegetală, din fructul palmierului de cocos.

Cum obțineți ulei de cocos? Se obține din presarea la rece a pulpei de cocos.

Cum puteți identifica un ulei de cocos de bună calitate? Alegeți întotdeauna un ulei de nucă de cocos organic. Aceasta înseamnă că, în timpul cultivării palmei de cocos, nu s-au folosit pesticide și că în timpul extracției uleiului nu au fost utilizate procese chimice și nici nu a fost decolorat, dezodorizat sau rafinat.

Citit_ Ghidul condimentelor pentru a-i cunoaște proprietățile și utilizările în bucătărie

Compoziția uleiului de cocos

Uleiul de cocos este compus din 90% grăsimi saturate, acizi grași cu lanț mediu și scurt. Dintre aceștia, 45% corespund acidului lauric, care se găsește rar în natură, fiind uleiul de cocos cel care îl conține în cea mai mare proporție. Acestea sunt urmate de acid palmitic, capric, caprilic, miristic. În cele din urmă, cu valori mai mici de 6% găsim acid oleic, stearic și linoleic.

Grăsimile saturate fac ca uleiul de cocos să se solidifice la temperatura camerei, motiv pentru care este adesea numit unt de cocos.

Care sunt proprietățile uleiului de cocos?

Componentele uleiului de cocos îi conferă acțiune antifungică, antivirală, antibacteriană, stimulând metabolismul, regenerând, antiinflamator, hidratant și hrănitor.

Pentru ce este uleiul de cocos?

Datorită compoziției sale, untul sau uleiul de cocos au proprietăți multiple.

Din punct de vedere nutrițional, compoziția sa, bogată în acizi cu lanț scurt și mediu, este benefică datorită utilizării sale metabolice rapide. Acești acizi sunt ușor de digerat, traversează membranele și constituie un nivel ridicat sursa de putere, transformându-se direct, fără a fi depozitat ca grăsime (1,2). De asemenea, acizii grași din uleiul de cocos accelerează metabolismul, crescând zilnic arderea caloriilor și ajutând astfel la pierderea în greutate, ceva foarte interesant pentru persoanele cu obezitate sau supraponderalitate care doresc să slăbească și să slăbească. .