Ulei portocaliu pentru piele

Acum vedem o mare cantitate de uleiuri vegetale și esențiale care vin pe piață, în special pentru îngrijirea feței și a corpului. În blogul nostru am menționat deja unele, cum ar fi uleiul de măceșe sau uleiul de măsline, pentru a menționa doar două pentru moment. Ei bine, astăzi venim să vă vorbim despre alții mai mult decât, deși a fost nevoie de puțin timp pentru a se integra în lumea cosmeticelor printre celelalte uleiuri, se vinde din ce în ce mai mult și este mai cunoscut. Este vorba despre ulei de portocale sau ulei esențial de portocale.

Astăzi descriem aici compoziția sa, precum și componenta sa proprietăți și beneficii pentru piele ca diferite utilități pe care vi le putem oferi. Dacă tot nu știi prea multe despre uleiul de portocale pentru piele, acesta este momentul să o faci.

piele

Unde ești interesat să mergi?

Ce numim ulei de portocale?

Uleiul de portocale sau cunoscut și sub denumirea de ulei esențial de portocale se numește așa deoarece provine din fructul plantei de portocale Citrus sinensi, dar nu din sucul său așa cum v-ați aștepta, ci din pielea sa.

Până de curând îl găseam în cantități foarte mici în loțiuni hidratante pentru corp, în creme și tonice pentru față, în geluri de baie, șampoane, detergenți pentru rufe sau mașini de spălat vase etc. Au fost aplicate acestor produse cu singurul scop de a furniza unele parfum portocaliu. Cu toate acestea, în ultima vreme este vândut în stare pură, ca orice alt ulei vegetal pentru alte tipuri de utilități pe care le vom vedea în secțiunile ulterioare.

Proprietățile și beneficiile uleiului de portocale

Beneficiile și proprietățile uleiului de portocale sunt destul de numeroase, așa că le vom enumera pe rând:

  • Antiinflamator: Atât pentru uz intern, cât și extern, ne va ajuta cu acele inflamații cauzate de lovituri sau infecții. În același timp, este un puternic stimulator al circulației sanguine.
  • Antiseptic: Daca ai ciuperci incearca sa le dezinfectezi cu acest ulei. De asemenea, va servi la dezinfectarea rănilor, deoarece elimină și previne proliferarea microbilor în zonă.
  • Diuretic: Fiind un ulei detoxifiere, uleiul de portocale ne va ajuta să eliminăm lichidele și sărurile, stimulând totodată sistemul nostru limfatic, rinichii și vezica urinară.
  • Antidepresiv și relaxant: Uleiul de portocale a fost întotdeauna utilizat pe scară largă, în special în lumea aromoterapie. Aroma sa relaxează și oferă bunăstare senzorială, astfel încât ne poate ajuta să evităm stresul. Pentru acei oameni care suferă de anxietate sau depresie, Aroma acestui ulei este foarte bună pentru ei, deoarece relaxează pulsul.