Ulei esențial de vanilie
Uleiul esențial de vanilie este utilizat în aromoterapie pentru efectul său relaxant și afrodisiac.

Uleiul esențial de vanilie este de fapt o oleorezină care se extrage din fasole coaptă de vanilie cu solvenți.
Este un ulei vâscos cu proprietăți antibacteriene și antioxidante datorită vanilinei pe care o conține.
De asemenea, regenerează, protejează și purifică pielea. Se asociază bine cu: bergamotă, scorțișoară, grapefruit, lavandă, lămâie, mandarină, portocală, piper negru, trandafir, lemn de santal, vetiver și ylang-ylang.
Pregătim și livrăm în aceeași zi comenzile confirmate înainte de ora 13:00 în zilele lucrătoare. Comenzile care vin mai târziu sau în zilele de sărbătoare vor fi expediate în următoarea zi lucrătoare.
90% din comenzi ajung la destinație în următoarea zi lucrătoare, restul ajung de obicei în 2 zile (cu excepția cazului în care există un incident).
Transportul este gratuit pentru comenzile de peste 60 €
Pregătim și livrăm în aceeași zi comenzile confirmate înainte de ora 13:00 în zilele lucrătoare. Comenzile care vin mai târziu sau în zilele de sărbătoare vor fi expediate în următoarea zi lucrătoare.
90% din comenzi ajung la destinație în următoarea zi lucrătoare, restul ajung de obicei în 2 zile (cu excepția cazului în care există un incident).
Transportul este gratuit pentru comenzile de peste 60 €
Descrierea uleiului esențial de vanilie
Din punct de vedere botanic, vanilia planifloia este unul dintre tipurile familiei Orchidaceae, cunoscută în mod obișnuit sub numele de vanilie Bourbon, Reunion sau vanilie comună. Uleiul esențial are o dulceață densă, exotică, care emite un miros bogat, dulce, de vanilie. Are note de bază picante.
Uleiul esențial de vanilie este utilizat în aromoterapie pentru efectul său relaxant și afrodiziac. Este un ulei vâscos cu proprietăți antibacteriene și antioxidante datorită vanilinei pe care o conține.
Utilizare: Datorită vâscozității sale, se recomandă încălzirea uleiului la o temperatură scăzută într-o baie de apă pentru a lucra mai bine.
Detalii
| Inci | Vanilie planifolia |
| Metoda de extracție | Prin CO2 supercritic |
| Sursă | India |
| Culoare | Galben până la maro |
| Miros | Dulce, picant, cremos, caracteristic vaniliei |
| Notă | Jumătate |
| Textură | Vâscos, dens |
| Doza | 0,05% până la 2% |
| Ambalare | Borcan de sticlă |
| Puritate | 100% pur și natural |
| Certificate | AMBALAJ-ECO, NAT, VEGAN |
Proprietăți
- Uleiul esențial are o dulceață densă și exotică care emite un miros bogat, dulce și vanilat.
- Are note de bază picante.
- Uleiul esențial de vanilie este utilizat în aromoterapie pentru efectul său relaxant și afrodiziac.
- Este un ulei vâscos cu proprietăți antibacteriene și antioxidante datorită vanilinei pe care o conține.
- De asemenea, regenerează, protejează și purifică pielea.