Ulei de cocos, chiar este bun pentru toate?

Jurnalist expert în sănătate
Uleiul de cocos este indicat mai ales pentru pielea uscată sau părul datorită proprietăților sale hidratante.
Actualizat: 8 aprilie 2019
ulei care este extras din nuci de cocos Maduros are multiple utilizări în industria alimentară și, în plus, a devenit la modă datorită sale aplicații cosmetice; în special, este considerat un hidratant natural ideal pentru ingrijirea pielii si păr. Pentru a obține beneficiile atribuite ulei de cocos, experții spun că ar trebui să fie organic (deci nu conține toxine sau pesticide), extra virgin și nerafinat. Uleiul de cocos virgin este extras din nucile de cocos proaspete prin presare la rece. Rafinat este mai ieftin și este potrivit pentru gătit, deoarece este mai stabil la căldură.
Proprietățile acestei grăsimi pentru a obține îmbunătățiri estetice au fost proclamate de vedete precum Gwyneth Paltrow, Jessica Alba, Madonna sau Blake Lively, deși nu toate o folosesc în același mod. Astfel, în timp ce Miranda Kerr o folosește pentru a-și îmbrăca salatele sau pentru a-i aromă perfuziile, Jessica Alba susține că a aplicat-o pe pielea ei în timpul sarcinii pentru a preveni vergeturile, iar Gwyneth Paltrow își clătește gura cu ea pentru a menține dinții sănătoși.
Uleiul de cocos este de mult un ingredient obișnuit în creme și alte produse cosmetice, datorită proprietăților sale hidratante.
În ceea ce privește utilizările sale culinare, este adevărat că uleiul de cocos este bogat în Grăsimi saturate –90% -, cu toate acestea, nu toate grăsimile saturate sunt la fel, iar diferite studii științifice au arătat că consumul moderat al acestui ulei - care asigură trigliceride cu lanț mediu Da acid lauric-, scade nivelul total de colesterol și accelerează metabolismul, precum și are un efect sățios, motiv pentru care este, de asemenea, unul dintre ingredientele celebrei cafele antiglonț, un mic dejun foarte energic care, potrivit creatorului său, ajută la controlul greutății corporale.
Aplicații cosmetice ale uleiului de cocos
Experții în dermatologie explică faptul că uleiul de nucă de cocos a fost mult timp un ingredient obișnuit în creme și alte produse cosmetice datorită proprietăților sale hidratante, deși nu este singurul utilizat în acest scop, deoarece cele realizate din aloe vera, susan, migdale sau argan, printre altele, împărtășește unele dintre calitățile sale. Uleiul de cocos este indicat mai ales pentru pielea uscată sau părul, având în vedere întotdeauna că alte uleiuri utilizate în cosmetice pot fi la fel de eficiente în funcție de caracteristicile fiecărei persoane.