Ulei de bumbac Toate beneficiile și proprietățile

Aproximativ 60 la sută din ceea ce este recoltat într-un câmp de bumbac în greutate este semințe de bumbac. Uleiul din semințe de bumbac este un ingredient obișnuit în multe alimente procesate și furaje pentru animale. Deși așa cum vom vedea în articol, există alternative mai bune.

beneficiile

Ce este uleiul din semințe de bumbac?

Uleiul de semințe de bumbac este unul dintre cele mai frecvente uleiuri vegetale utilizate în Statele Unite și este cunoscut sub numele de „Uleiul vegetal original al Americii.” A făcut parte din dieta americană încă din anii 1800.

Se spune că acest ulei are un conținut scăzut de grăsimi trans, ceea ce, potrivit susținătorilor săi, îl face o opțiune sănătoasă, similară cu uleiurile de rapiță, porumb, șofran, soia și floarea-soarelui în ceea ce privește compoziția sa de grăsimi nesaturate.

Utilizări ale uleiului din semințe de bumbac

Uleiul din semințe de bumbac este foarte popular în alimentele procesate, este recomandat să evităm acest tip de alimente dacă dorim să obținem o sănătate bună. Este un ingredient popular în margarine, glazuri și toppinguri pentru frișcă, deoarece promovează textura ideală și aspectul cremos al unturilor și al produselor similare.

Alte alimente procesate care pot folosi uleiul sunt cartofi prăjiți, produse de patiserie, cereale, maioneză, mâncare orientală și mâncare picantă.

Acest ulei este, de asemenea, utilizat în produse de îngrijire personală, cum ar fi săpun și produse cosmetice. Săpunul făcut cu acest ulei este potrivit pentru spălarea articolelor de îmbrăcăminte din lână. Uleiul este, de asemenea, adăugat la alți detergenți, insecticide, alte produse în care este utilizat uleiul, variind de la cauciuc la insecticide și explozivi.

Compoziţie:

Uleiul din semințe de bumbac este compus în principal din acizi grași polinesaturați și acid linoleic.