Sărbătoarea untului de karité cu proprietăți și utilizări infinite Ce este

karité

Ador untul de shea. De câțiva ani a fost uleiul meu preferat, pentru corp și chiar pentru față. Cu fiicele mele m-a costat mai mult, pentru că este adevărat că trebuie să te obișnuiești cu densitatea lor, dar eu le am deja. Dacă rămân fără, ei o revendică ei înșiși.

Este normal, deoarece așa cum vom vedea în scurt timp, untul de shea are proprietăți extraordinare. Ne convine bine oamenilor cu pielea uscată, deoarece suntem în această casă, dar nu numai nouă. Se pare că are și proprietăți de reglare a sebumului, deci este excelent și pentru persoanele cu ten gras.

În plus, deși este un ulei, atunci când este aplicat, efectul este mat. Este cu adevărat uimitor.

Ce este untul de shea (și de ce să îl alegeți)

Să începem de la început.

Untul de shea se obține din fructul unui copac cu același nume, shea. Un copac de aproximativ 15 metri înălțime și un trunchi de până la un metru în diametru, care crește în savana Africii de Vest, din Senegal până în Sudanul de Sud. Cum aș vrea să pozez în fața uneia dintre acestea, chiar acum!

Arborele de karité nu dă primele roade decât după 15 ani și este considerat a fi cel mai bun atunci când are între 50 și 100 de ani. Este o groază de timp! Acest lucru face ca nucile să concentreze o cantitate spectaculoasă de nutrienți.

Grăsimea sa este utilizată în mod tradițional în scopuri cosmetice în rândul populațiilor „franjuri de karité” și astăzi este prezentă și în multe produse comerciale. Dar nu totul este cosmetic. Atât untul, cât și florile sunt o parte naturală a dietei populațiilor care se bucură de apropierea sa. La fel, la nivel industrial, untul de shea este folosit ca înlocuitor pentru untul de cacao (nu vindeți shea pentru ciocolată).

Utilizări ale untului de shea

Îmi plac produsele cosmetice și știu că untul de shea este excelent pentru piele, păr și unghii, dar, fiecare pentru al său, nu sunt un expert. De aceea am rugat-o pe Carmen Navarro, partenerul fondator al Maison Karité, să-mi dea o mână de ajutor cu acest articol și asta îmi spune ea despre utilizările și proprietățile untului de shea.

Untul de karité, la nivel local, este extrem de hidratant, hrănitor, calmant, antiinflamator și protector. Face o mică barieră naturală care protejează pielea de frig și vânt. În plus, îmbunătățește pielea sensibilă și uscată, ajută la prevenirea vergeturilor, ajută la procesele de vindecare și la patologiile pielii în general.

Poate fi folosit pentru pielea unui bebeluș, mama care alăptează, pentru alăptare și vergeturi. La fel, funcționează bine pentru un copil cu piele atopică sau un adolescent cu pielea iritată. La femeile aflate în stadiul de menopauză, care tind să aibă pielea mai uscată și să aibă grijă de pielea senilă sensibilă ...

Funcționează bine înainte și după bărbierit, dar și după intervenții chirurgicale, cu tratamente împotriva cancerului, în caz de MCS, pentru pielea sensibilă,

Untul de karité funcționează bine în toate ciclurile de viață și în toate perioadele anului.

La nivel capilar, poate fi utilizat singur sau în combinație cu alte uleiuri sau extracte vegetale pentru a face măști. Ajută fibra de păr să fie hrănită profund și contribuie la regenerarea acesteia.

De asemenea, ajută la întărirea și hrănirea unghiilor atunci când acestea sunt slabe și se rup ușor.

Cum se aplică untul de shea

Pentru a vedea un "ulei de shea", adică pentru a-l vedea în stare lichidă, este necesar să-l încălziți până la 45 °, punctul său maxim de topire.

La temperatura camerei este un unt alb murdar, solidificat și, dacă este rece, destul de ferm. Dar nu lăsa asta să te tragă înapoi! Înainte de a-l aplica, trebuie întotdeauna să-l topim cu căldură corporală, fie între vârfurile degetelor, fie între palmele mâinilor. Apoi nu mai rămâne decât să-l prelungiți cu un masaj delicat.

Pentru hrana mâinilor sau a feței, este suficientă o cantitate similară cu mărimea unei linte. Pe corp este mai confortabil pentru mine să-l aplic cu pielea încă umedă, astfel încât să facă o emulsie ușoară și să alunece mai bine.

În păr este necesar să-l aplicați în principal la capete, calm și răbdare, și lăsați-l să acționeze cel puțin 30 de minute. Cel mai bine este să aplicați pe părul umed și să acoperiți cu un prosop fierbinte pentru cele mai bune rezultate. Îmi place să-l aplic noaptea înainte să mă culc, acoper perna cu un prosop și îndepărtează untul cu o spălare bună a capului cu șampon solid când mă trezesc.

Dar vine din Africa!

Untul de karité nu este uleiul cel mai utilizat în lume, dar este cu siguranță mai popular astăzi decât acum câteva decenii.

Poate vă poate surprinde faptul că în magazinul nostru online Zero Waste Use and Reuse lucrăm cu un produs care vine din Africa.

Acest unt, am văzut, are proprietăți incredibile pentru piele, unghii și păr. În plus, fiind solid, este perfect pentru ambalarea în cutii de aluminiu și evitarea recipientelor din plastic.