Proprietățile pielii tale ale uleiului vegetal Camelina CuidarteBIO

de Carmen | 1 iulie 2017

tale

După cum știți, unul dintre lucrurile care nu-mi plac este că marile mărci, care sunt cele care își permit campanii publicitare mari, direcționează nevoile și gusturile „noastre”, de aceea printre uleiurile vegetale avem adevărate pietre prețioase, dar că „chiar” marile mărci nu lucrează la ele și rămân în fundal.

Așa se întâmplă cu uleiul vegetal Camelina.

Are câteva proprietăți minunate, dar nu este întotdeauna în mass-media și nu este atât de bine cunoscut de publicul larg.

În toată regiunea mediteraneană europeană o plantă care a fost cultivată cel puțin încă din preistorie pentru uleiul său spectaculos crește spontan, în ultimii ani, a trezit interes pentru conținutul său ridicat de Omega 3, denumirea sa științifică este Camelina sativa.

A fost mult timp considerată o buruiană de in.

Vă spun câteva curiozități despre uleiul de camelină:

  • Mi-a atras atenția că cultivarea sa vine din mâna unei companii care controlează toată producția de la cultivare la vânzare, dacă sunteți fermier și doriți să asigurați vânzarea recoltei dvs., vă abonați la această companie care va cumpăra recolta pentru producția de biokerosen pentru aviație.
  • Spania conduce căutarea unui biocombustibil pentru a se conforma cadrului european de reducere a energiei regenerabile cu 35%, estimează o reducere de 60% cu acest biocombustibil, comparativ cu combustibilii fosili ... oricum…. Să vedem dacă avem noroc ... Spania alocă 35% din producția acestui petrol către biocombustibil.

Să ne facem treaba.

Ce știm despre uleiul de camelină? concentrându-ne pe îngrijirea noastră și lăsând biocombustibilul:

  • Există multe tipuri diferite de Camellia.
  • Uleiul de camelina este extras din Camelina sativa.
  • Provine din sud-estul Europei și din sud-estul Asiei.
  • Este o semință oleaginoasă din familia Brassicaceae.
  • Din Camelina se obțin 2 produse: ulei și făină.
  • Este o planta relativ comuna in mare parte din Europa, cunoscut și sub numele de lenjerie falsă.
  • Planta are între 30 și 120 cm înălțime;
  • Are frunze lanceolate.
  • Fructul său este o mică capsulă alungită care găzduiește între 8 și 15 semințe care au între 33% și 42% ulei.
  • În Spania este cultivat în Aragon, are și o anumită cultivare în Andaluzia, Castilla La Mancha și Castilla y León.
  • Perioada de însămânțare merge din octombrie până în noiembrie.
  • Recoltarea are loc în iunie.
  • Cultivarea sa este în creștere, deoarece este o plantă care rezistă foarte bine secetei, are o rădăcină care ajunge mai adânc decât cea a cerealelor, astfel încât să poată profita de nutrienți.
  • Nu numai că acest ulei este folosit în cosmetică, ci și biocombustibilii sunt obținuți cu recolta de camelină.