Proprietăți și beneficii ale uleiului de ricin pentru a vă îngriji pielea - Untul de karité

Cuprins:
Probabil că ți-ai auzit bunicii sau părinții vorbind despre modul în care uleiul de ricin este cu adevărat util ca laxativ. Acest lucru este adevărat, dar proprietățile uleiului de ricin îl fac un ingredient ideal pentru produsele cosmetice, mai degrabă decât pentru tratarea afecțiunilor gastro-intestinale.
Cum obțineți ulei de ricin?
Acest ulei provine din semințe dintr-o plantă din Africa și India numită Ricinus communis sau plantă de ricin în spaniolă. Sunt spălate, fierte și puse la uscat înainte de a extrage uleiul.
Gătitul coagulează proteina din semințe și permite extragerea eficientă. Extragerea se face cu ajutorul unui presare cu șurub în mai multe sesiuni. Și apoi produsul rezultat din presare este supus acțiunii unor solvenți precum hexan sau heptan pentru a finaliza extracția și eliminarea impurităților.
Proprietăți și beneficii
Acest ulei este compus în principal din acizi grași esențiali, printre care 90% constituie acid ricinoleic, cunosc, de asemenea, ca Omega 9. Acesta este un triglicerid cu multiple proprietăți benefice pentru sănătate, se găsește și în semințe de bumbac și ulei de soia, dar într-o proporție mult mai mică, 0,27% și respectiv 0,03%.
Această componentă face din uleiul de ricin un excelent hidratant, emolient, restaurator și inductor al creșterii celulare. De aceea este atât de utilizat pe scară largă în produsele cosmetice, deoarece poate menține o piele sănătoasă, strălucitoare și netedă, păr hidratat și chiar favorizează genele și unghiile.
Utilizări cosmetice
După cum am menționat deja, atunci când utilizați ulei de ricin, genele, sprâncenele, pielea, părul și chiar unghiile beneficiază. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că aproape toate produsele cosmetice conțin acest ulei ca unul dintre ingredientele lor.
Dar, de asemenea, puteți utiliza uleiul direct și puteți obține aceleași beneficii, fără a fi nevoie să cumpărați produse mai scumpe.