Proprietăți și beneficii ale uleiului de germeni de grâu - Unt de karité

Cuprins:
Uleiul din germeni de grâu este un ulei vegetal și Uleiurile vegetale sunt cei mai buni și adevărați aliați în ceea ce privește frumusețea, îngrijirea pielii și a părului.. Acțiunile sale pentru cosmetice sunt incredibile. Acest ulei se obține din germenii de grâu, care ar constitui 2,5% din greutatea boabelor, fiind considerat cea mai importantă sursă de vitamina E, conținând și vitamina A, D, F și complexul B.
În plus, conține alți nutrienți în care este bogat precum proteine și minerale ușor asimilabile și, de asemenea, acizi grași precum: acid linoleic (omega 6), acid palmitic, acid oleic, acid linolenic (omega 3). Printre mineralele sale se numără zincul, fierul, fosforul, magneziul și calciul.
Ce este grâul?
Să ne amintim că grâul (Triticum) este o cereală cultivată în aproape întreaga lume, deoarece, la fel ca multe alte cereale, atât planta, cât și semințele pot fi consumate, grâul galben este unul dintre cele trei cereale cu cea mai mare producție la nivel global, lângă porumb și orez.
Acest lucru poate fi cultivat de la limitele Arcticii până aproape de Ecuator și în tot felul de latitudini, de la nivelul mării până la mai mult de 4.000 m. Este capabil să se adapteze la diferite condiții și prosperă chiar și în climă subtropicală, moderat temperată și moderat rece. Mai mult de 90% din grâul produs este așa-numitul grâu de pâine, care aparține speciei Triticum aestivum.