Pentru ce este uleiul de cocos, utilizări și proprietăți
Uleiul de cocos are multiple beneficii pentru sănătate. Utilizările sale variază de la produse cosmetice la gătit. Aflați pentru ce este uleiul de cocos.
Există multe proprietăți ale uleiului de cocos pentru sănătate: are grijă de piele și păr, ajută la slăbit și îl puteți folosi pentru gătit. Dar pentru ce este bun uleiul de cocos? În primul rând, vine din presarea pulpei de cocos și este alcătuită din acizi grași și substanțe antioxidante. De aceea are o putere hidratantă enormă și este recomandat pentru a menține pielea sănătoasă și strălucitoare.
Beneficiile uleiului de cocos
Între numeroase contribuții de ulei de cocos pentru corpul nostru, putem evidenția următoarele:
- Întărește sistemul imunitar, protejând astfel organismul de microorganisme și boli.
- Îmbunătățește nivelul colesterolului.
- Susține digestia și circulația intestinală.
- Crește senzația de sațietate.
- Ajută la arderea grăsimilor abdominale.
Datorită bogăției sale nutriționale, uleiul de cocos a fost utilizat pe scară largă în industria de fabricație a produselor cosmetice săpunuri, creme hidratante și alte produse cosmetice destinat să înfrumusețeze pielea. De fapt, uleiul de cocos este mai eficient decât cremele hidratante datorită efectului său de hidratare profundă și de lungă durată. În plus, ajută la întărirea straturilor interioare ale pielii și la promovarea eliminării celulelor moarte, făcându-l mai moale și mai fin.
Îl poți aplica pe față ca orice cremă dimineața și noaptea. La început veți observa fața puțin grasă, dar acest efect va dispărea când pielea ta îl absoarbe. De asemenea, îl puteți folosi pentru a îndepărta machiajul și este foarte eficient în reducerea vergeturilor, petelor și petelor.

Ulei de cocos 100% pur