Ingrediente active ale Bioamiga Bioamiga
Benjui este un balsam sau rășină obținut prin incizia ramurilor aparținând copacilor din familia Styrax (Styrax Bezoin), originar din pădurile tropicale din Asia de Sud-Est, în special Sumastra și Indonezia.
Conține în compoziția sa rășină în aproximativ 70-80%; acid cinamic, care are un miros asemănător mierii; are proprietăți antifungice și antiseptice.
O altă componentă este vanilina, care îi conferă acel miros special de vanilie pe care îl are benzoinul; benzoat de coniferil; acid benzoic; feniletilenă; alcool fenilpropilic
Cunoscut pentru proprietățile sale medicinale (vindecător, expectorant, antiinflamator, diuretic, calmant, sedativ ...) și cosmetic (hidratant, detoxifiant, depigmentant ...).
Este folosit pentru tratarea problemelor pielii și vindecarea rănilor. Este benefic în caz de acnee, eczeme, psoriazis, escare, piele înroșită și iritată, ajută la reducerea petelor, vergeturilor și favorizează vindecarea și granularea noului țesut epitelial în cazul rănilor, opăririi și arsurilor...
În cosmetică se folosește la fabricarea cremelor hidratante și a măștilor. Datorită aromei sale plăcute, este folosit și în aromoterapie. Este folosit ca fixativ în parfumuri.
În segmentul produselor utilizate în spitale și centre medicale, tinctura de benzoină este încă utilizată ca produs de alegere pentru vindecarea și vindecarea rănilor, rănilor, ulcerelor și escarelor.
Popularul „lapte virgin” se face cu benzoin, care este un produs cosmetic alcătuit din tinctură alcoolică de benzoină și apă care are următoarele proprietăți:
- Are proprietăți antiseptice.
- Protejează și regenerează pielea
- Este hidratant, deci poate fi aplicat pe cele mai uscate zone ale pielii.
- Ajută la eliminarea simptomelor pielii obosite.
- Ameliorează umflăturile pleoapelor.
- Indicat pentru probleme precum (acnee, eczeme, dermatite etc.) și în special pentru cazurile de vitiligo.
PROPRIETĂȚI ȘI UTILIZĂRI ALE BENJUÍ
1.- Este utilizat atât ca fixativ al aromelor din săpunuri și parfumuri, cât și în formulele noastre cosmetice ancestrale datorită celorlalte proprietăți ale sale.
2.- Foarte recomandat pentru pielea matură, deoarece evită pierderea de apă și îmbunătățește umiditatea și oxigenarea pielii.
3.- Are un efect hidratant intens asupra pielii, formează și un film protector care previne pierderea apei.
4.-În pielea foarte uscată și deshidratată, calmează și îmbunătățește aspectul pielii, conferindu-i mai multă elasticitate și luminozitate.
5.-Are proprietăți antiseptice și vindecătoare. Aplicarea sa este foarte bună atunci când vine vorba de eliminarea bacteriilor de pe piele și care sunt cauza acneei, roșeață, asperone și boli ale pielii. Benzoinul în aceste cazuri ne va ajuta să eliminăm agenții care cauzează acest disconfort și astfel să îmbunătățim starea generală a pielii, accelerând astfel vindecarea acesteia.
6.- Efect calmant al durerii. Aceasta înseamnă că benzoinul se aplică multor creme care urmăresc vindecarea rănilor, deoarece nu numai că ne vor ajuta să accelerăm procesul de vindecare, ci va fi și un aliat atunci când vine vorba de oprirea durerii pe care această rană o generează în corpul nostru.
7.- Îmbunătățește circulația sângelui, stimulând astfel un flux mai bun de sânge și, odată cu acesta, o mai bună dezvoltare a diferitelor funcții pe care le are corpul nostru și în special pielea.
BENJUI este aliatul perfect când vine vorba de piele; deoarece restabilește prospețimea care se pierde de-a lungul anilor și întinerește celulele, făcând ca hidratarea și elasticitatea lor să le redea tonusul și să prevină semnele îmbătrânirii și are un efect anti-îmbătrânire profund.
Este un antiseptic natural puternic, deci poate fi utilizat pe răni, deoarece ajută și la ameliorare și vindecare; ajută la îmbunătățirea și eliminarea acneei, bacteriilor și microorganismelor, oferind pielii regenerarea sa și prevenind daunele viitoare cu recidive.

MAI MARE
Este o plantă medicinală care aparține familiei Caprifoliaceae, denumirea sa științifică este Sambucus nigra și este considerată un dulap cu medicamente cu care sunt pregătite diferite remedii naturale.
Pe de altă parte, este de asemenea util să descoperim ce principii active găsim în această minunată plantă. În florile sale găsim flavonoide, glucozid cianogenetic, ulei esențial și taninuri. În timp ce în boabele sale există acizi organici, vitamina C, tanin, zahăr inversat și câteva urme de ulei esențial.
Are proprietăți antiinflamatoare, liniștitoare, emolient, antiseptic, antiinflamator, relaxant și vindecător. și este ideal pentru tratarea neurodermatitei și a pielii sensibile. În plus, întărește pielea și stabilizează stratul lipidic al pielii pentru a o lăsa moale și netedă. Acest ulei este foarte ușor și non-gras și potrivit pentru tenul gras. De asemenea, pielea uscată beneficiază de proprietățile sale revigorante și regenerante.
- Regenerează pielea
- Antiinflamator și calmant, ameliorează dermatita atopică
- Absorbție rapidă, nu grasă
- Ideal pentru tenul gras
- De asemenea, ideal pentru regenerarea pielii uscate și sensibile
- Planta de soc ajută la eliminarea petelor solare
HEATHER
În lumea largă a plante medicinale este Heather, denumit științific „Calluna Vulgaris”. Cunoscut ca un arbust înalt care conține o serie de ramuri maronii roșiatice și o varietate de flori roz-violet.
proprietățile naturale ale ericii ar putea fi evidențiate: astringent, antiseptic, antiinflamator și regenerator celular. Astfel, vă hrănește pielea cu un set de elemente benefice pentru a-i restabili și menține sănătatea .
Heather oferă îngrijirea necesară a pielii pentru ao menține hidratat și netedă, reducând în același timp urmele acneei și ale rănilor și liniile fine cauzate de trecerea anilor.
De asemenea, este astringent și este utilizat împotriva iritațiilor pielii, pentru a îndepărta pistruii, herpesul, rozaceea etc.
OATS SATATIV
Ajută la reglarea hidratării pielii, o regenerează și favorizează vindecarea rănilor. ameliorează arsurile solare, mâncărimea și calmează pielea iritată.