Informații nutriționale pentru condimentele cu ulei de cocos
Informații generale
Uleiul de nucă de cocos este un ulei vegetal, cunoscut și sub numele de unt de nucă de cocos, este o substanță grasă care conține aproximativ 90% acizi saturați extrasați prin presarea pulpei sau a cărnii de nucă de cocos, este utilizat pe scară largă în industria produselor cosmetice (pentru fabricarea săpunurilor și creme) și poate fi văzut și în gastronomiile din unele țări asiatice. Acest produs constituie 7% din totalul cotelor din Filipine (cel mai mare exportator al acestui produs).

Se folosește în principal ca hidratant (sub formă de săpunuri) și acționează asupra pielii ca strat protector ajutând la reținerea umezelii. Acționează ca un ulei neted și mătăsos foarte recomandat pentru pielea iritată și inflamată și este recomandat și pentru cei care au pielea sensibilă. Este un balsam excelent pentru păr, dacă este aplicat în cantități mici la capete, cu păr curat și niciodată pe scalp, deoarece își produce propriile uleiuri.
Se folosește la produsele de panificație și la prepararea gustărilor (împreună cu uleiul de palmier). Numai uleiul extravirgin este foarte sănătos pentru sănătate, ideal pentru reglarea metabolismului și pierderea în greutate, reglând și nivelul colesterolului. Untul de cocos, fiind un acid gras cu lanț mediu, nu provoacă daune sănătății dacă este consumat moderat. Pentru a accelera metabolismul și a pierde în greutate, se recomandă să luați o lingură în fiecare dimineață. De asemenea, este utilizat, în țările asiatice, pentru preparatele prăjite numite gorem (Indonezia, Filipine, Ecuador etc.).
Este folosit ca o componentă pentru producerea de biodiesel.
Uleiul de cocos este un ingredient de bază pentru fabricarea săpunului. Săpunul făcut cu ulei de nucă de cocos tinde să fie dur, deși deține și mai multă apă decât cele obținute cu alte uleiuri și, în consecință, randamentele la producerea acestuia sunt mai mari. Este mai solubil în apă dură și în apă sălbatică decât alte săpunuri, permițându-i astfel să bule mai ușor. Un săpun cu ulei de nucă de cocos este limpede când este topit și alb strălucitor când este solidificat.