Ienupăr; Institutul de Dermocosmetică

Denumire botanică: Juníperos communis. Conifer.
"Tipul de ulei esențial de reumatism"

ienupăr

* PROPRIETĂȚI:

- Antireumatic (favorizează excreția toxinelor renale și a acidului uric).
- Diuretic (elimină problemele de retenție a apei favorizând pierderea în greutate)
- Antiseptic digestiv, urinar, sanguin și pulmonar.

* INDICAȚII:

- Reumatism, artrită, osteoartrita, gută ...
- Pierderea în greutate, retenția de lichide.
- Tulburări ale tractului urinar.
- Diabet (+ eucalipt, vezi sinergii).
- Leucoree, dermatoză.

* CUM SĂ UTILIZAȚI:Uz intern - 1 sau 2 picături de a.e. ienupăr în 1 lingură de miere sau
un pahar cu apă fierbinte, de 1 până la 3 ori pe zi după mese.
Uz extern - Fricțiune: pe plexul solar, pe gât și pe coloana vertebrală și pe părțile dureroase.
- Băi: 5 picături de ienupăr în lapte praf.