Glicerină vegetală, pentru ce se utilizează Centro Mujer?
Cu siguranță ați auzit de glicerină vegetală, dar știți ce este? Articolul următor vă va lămuri toate îndoielile

Cristina Torres 20 ianuarie 18
- 0 comentariu
- Distribuiți pe Twitter
- Distribuiți pe Facebook
- Distribuiți pe Google+
Glicerină vegetală Este, de asemenea, cunoscut sub numele de glicerol. Este un alcool și este utilizat în industria cosmetică pentru a produce hidratante și săpunuri, dar este utilizat și în industria farmaceutică și în industria alimentară. Este extras din uleiuri vegetale precum cea a palmei sau a nucii de cocos printr-un proces numit hidroliză.
Glicerină vegetală Este un lichid incolor, inodor, cu gust ușor dulce și este solubil în apă și alcool.
Proprietățile și beneficiile glicerinei
Glicerină vegetală poate avea multe utilizări:
- Are o mare putere hidratantă și ajută cremele să pătrundă mai bine în piele.
- Servește pentru ameliorarea mâncărimilor și iritațiilor
- Măștile cu glicerină sunt folosite pentru a reduce ridurile și liniile fine.
- Are o acțiune liniștitoare asupra arsurilor pielii și a mușcăturilor de țânțari și păianjen.
- Glicerina lichidă vă ajută, de asemenea, să vă îngrijiți părul, hidratându-l, întărindu-l și ajutând la prevenirea căderii părului.
- Glicerina este bine să amesteci câteva picături cu apă de gură sau, de asemenea, cu pastă de dinți, deoarece glicerina are proprietăți antimicrobiene.
- De asemenea, este util să decongestionați pasajele nazale, trebuie doar să adăugați câteva picături la jumătate de pahar de apă și să îl aplicați în nas. În câteva minute te vei simți mai bine, deoarece glicerolul ajută la înmuierea mucoasei nazale.
- Dacă aveți probleme de constipație, glicerina vă poate ajuta, trebuie doar să luați două lingurițe de glicerină și efectul laxativ al glicerinei vă va ajuta să rezolvați problema.
- Glicerina lichidă este hipoalergenică, deci poate fi utilizată de toată lumea
Pentru ce este glicerina?
- Industria cosmetică o folosește pentru fabricarea săpunurilor și cremelor cosmetice pentru proprietățile sale antiseptice și hidratante.
- Industria farmaceutică îl folosește ca excipient, astfel încât substanța activă a medicamentului să poată fi absorbită de organism și, de asemenea, să producă supozitoare.
- Este, de asemenea, utilizat în industria cofetăriei pentru gustul său dulce, pentru hidratarea pastelor și pentru prepararea de ciocolată și înghețată.
- Este utilizat ca lubrifiant în mașinile care prelucrează alimente sau medicamente pentru consum uman.
- O putem găsi în farmacie sub formă de glicerină bicarbonată pentru a dizolva dopurile de ceară ale urechilor