Gelifiere și / sau îngroșător CMC, carboximetilceluloză - forumul Mendrulandia
Mesaj de Jorge B »06 Mar 2012 00:14

Bună ziua tuturor, am vrut să știu dacă cineva de pe acest forum a folosit CMC sau, prin numele său carboximetilceluloză, este derivat din celuloză vegetală care servește ca agent de îngroșare multifuncțional în diverse produse alimentare, farmaceutice și cosmetice, este complet solubil în apă atât în rece și fierbinte, servește ca agent de gelifiere, regulator de vâscozitate, ajutor emulgator, datorită capacității sale hidrofile largi, este utilizat pe scară largă în industrie, ce părere aveți? L-am folosit de ceva vreme când eram dedicat produselor farmaceutice și este utilizat în mai multe formulări, este unul dintre cei mai utilizați excipienți din ramura farmaceutică, cineva l-a folosit în produse cosmetice? Nu l-am folosit încă în produsele cosmetice naturale care Produc, dar acolo am dat peste această opțiune, sunt acceptate opinii diverse, este PH neutru și se stabilizează la pH 4-12. De aceea este polifuncțional, nu este cancerigen,
DETALIAȚI CE CERCETIȚI URMĂTOR.
XI. INFORMAȚII TOXICOLOGICE.
Condiții medicale în general agravate de expunere: Nu se cunosc.
Calea principală de intrare: Dacă sunt respectate standardele de igienă din industrie și procedurile recomandate, este puțin probabilă introducerea produsului în organism.
Neclasat ca cancerigen de către NTP (Programul Național de Toxicologie); nu este reglementat ca cancerigen de OSHA (Administrarea sănătății și securității ocupaționale); neevaluat de IARC (Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului).
Analizele ecotoxicologice efectuate cu produse identice chimic au dat următoarele rezultate:
Bioacumulare: log POW mai mică de 0 - non-lipofilă, fără potențial de bioacumulare.
La fel ca celuloza, CMC în condiții adecvate este biodegradabil și nu provoacă tulburări la epuratoarele de canalizare.