De ce uleiul de cocos este produsul minune al momentului Cocooncenter®
Scris de Paul Musset, farmacist | postat pe 11/01/2019 | actualizat la 23.04.2020

Nu puteți ignora mirosul ceresc al uleiului de cocos. În bucătărie, în cosmetică sau în domeniul medical, uleiul de cocos, numit și „unt de cocos”, este frecvent asociat cu un produs miraculos. De ce faci atâția adepți? Care sunt mai exact beneficiile sale și cum se utilizează? Urmați-ne, vă vom spune totul!
Uleiul de cocos: proprietățile cosmetice
Ulei de cocos pentru combaterea părului uscat
Uleiul de cocos este deosebit de eficient în restabilirea forței și strălucirii părului. Acidul lauric pe care îl conține permite hrănirea intensă a rădăcinilor. Cel mai bun mod de a profita de beneficiile sale este prin aplicarea unei măști de ulei de cocos. Procesul este următorul:
- Aplică direct puțin ulei de cocos pe tot părul, acordând o atenție deosebită vârfurilor.
- Rulați-vă părul într-un prosop.
- Lăsați să se odihnească câteva minute.
- Clătiți bine părul.
Acest tip de îngrijire, efectuat o dată pe săptămână, va permite hrănirea intensă a părului uscat.
Ulei de cocos pentru piele: un remediu anti-îmbătrânire
Pe lângă hrănirea scalpului, uleiul de cocos este benefic și pentru piele. Bogat în vitamina E și A, poate fi folosit ca un ulei anti-îmbătrânire. De fapt, proprietățile sale antioxidante și anti-radicali liberi îi permit să lupte eficient împotriva îmbătrânirii pielii.
Dinți mai albi datorită uleiului de cocos
Este unul dintre cele mai uimitoare beneficii ale sale. Cine și-ar putea imagina puterea de albire a uleiului de cocos pe dinți? Asociat cu bicarbonatul de sodiu, poate servi chiar și ca pastă de dinți. Pasta astfel creată întărește și albește smalțul dinților, eliminând toxinele găsite în gură. Ca apă de gură dimineața, uleiul de cocos are capacitatea de a absorbi microbii și bacteriile și de a preveni cariile.
Ulei de nucă de cocos pentru față: un remediu pentru acnee
Dincolo de virtuțile sale hrănitoare, uleiul de cocos are o putere purificatoare și antibacteriană. Combate acneea și previne proliferarea cosurilor. Această acțiune purificatoare vă permite să utilizați uleiul de cocos ca demachiant. La nivelul ochilor, nici măcar masca impermeabilă nu poate rezista, contribuie și la întărirea genelor.
Uleiul de cocos ca aliat pentru slăbire și anti-vergeturi
Femeile însărcinate și proaspetele mame sunt înnebunite în acest sens, deoarece le ajută să lupte eficient cu vergeturile. Un masaj zilnic cu ulei de cocos înmoaie, hrănește și hidratează intens pielea. Contribuie astfel la oprirea evoluției vergeturilor incipiente. Pentru a slăbi, consumul de ulei de nucă de cocos asociat sportului poate oferi organismului o cantitate suficientă de omega-3, un acid gras util pentru optimizarea performanțelor fizice. Pe de altă parte, ajută la reducerea senzației de foame.