De ce este rău uleiul de palmier El Comidista EL PA; S
Așa de apreciat de industrie pe cât este jignit de nutriționiști, uleiul de palmier este pe buzele tuturor. Iată motivele pentru a-l ține departe de stomac.
- Distribuiți pe Facebook
- Distribuiți pe Twitter
- Distribuiți pe Pinterest
- Distribuiți pe alte rețele
Nutriția și hrana sunt două domenii în care apare frecvent un nou călăreț al apocalipsei, un inamic muritor împotriva căruia să întreprindă o cruciadă dedicată atacării fără sfert a tot ceea ce include acel ingredient sau acel comportament alimentar. Cel mai reprezentativ caz din acest moment - și cu suficientă justificare - este cel al zahărului. Dar nu este singurul: uleiul de palmier a devenit o altă dintre acele fiare negre, mai ales că este un ingredient foarte comun în alimentele procesate. și numai în ele. Ceva care din start poate fi clasificat doar ca agravant.

Această grăsime nu s-a bucurat niciodată de o presă bună, dar rezumatul cazului său este îmbogățit în fiecare zi cu mai multe dovezi împotriva lui. Deși este imposibil să nu menționăm implicațiile politice, de mediu și sociale ale producției sale - este foarte recomandat să vizitați blogul Battle Tank pentru a ajunge din urmă la aceste probleme - aici ne vom concentra asupra adecvării utilizării sale ca alimente (mai degrabă ca un ingredient). De asemenea, vom adăuga la istoricul dvs. cele mai recente implicații asupra consumului dvs. asupra sănătății, comunicate recent de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară.
Cazul Nutella
Controversa actuală cu uleiul de palmier este cauzată într-o oarecare măsură de mesajul că „Nutella provoacă cancer”. Un mesaj ca doar unele media și jocul „telefonului stricat” tipic rețelelor de socializare sunt capabile să genereze. Vă recomandăm ca, pentru a pune un pic de prudență pe acest subiect, să abordați blogul întotdeauna foarte recomandat al Beatriz Robles privind siguranța alimentelor, pe lângă acest articol pe care l-a publicat în Buena Vida.
Originea și utilizările sale
Uleiul de palmier și derivații săi sunt obținuți din fructul speciei Elaeis guineensis, cunoscută sub numele de palmier african sau uleios, care, originar pe continentul african, a fost introdus în masă în sud-vestul Asiei la începutul secolului al XX-lea, deși există și plantații importante din America de Sud. Dincolo de utilizările sale alimentare, derivații din uleiul de palmier sunt folosiți și în industria cosmetică - cu aceasta se fac creme, pastă de dinți sau săpunuri - și în producția de biodiesel.
Poate fi găsit și într-o mare varietate de feluri de mâncare pregătite, înghețată, sosuri, margarine, fursecuri, produse de patiserie, pizza, ciocolată, cofetărie în general, gustări dulci și sărate, bastoane de pâine etc. Am putea spune că, în ceea ce privește alimentele procesate, are darul omniprezenței: cei care, dintr-un motiv sau altul, au renunțat la utilizarea sa sunt în minoritate în comparație cu cei care îl încorporează în oricare dintre variantele sale.
Unele dintre companiile din sectorul alimentar care folosesc cel mai mult acest ingredient sunt Unilever, Nestlé, Kellogg’s, Burger King, McDonalds, Starbucks sau Ferrero, printre multe altele. Pentru informații mai complete pe blogul Battle Tank există o listă cu cele mai comune mărci în care veți putea găsi această grăsime. În plus, în unele culturi - și, de asemenea, în unele unități de catering și lanțuri - uleiul de palmier este utilizat ca mediu în care să se prăjească și este chiar folosit pentru a condimenta.
În ciuda faptului că Regulamentul european 1169/2011 privind informațiile alimentare furnizate consumatorului a intrat în vigoare în decembrie 2014, există încă câțiva producători și distribuitori de alimente care stabilesc standardul de către montera și evită menționarea acestuia pe etichetă. În plus, atunci când se face, poate fi deghizat folosind unele pseudonime, de exemplu: ulei de sâmbure de palmier, grăsime vegetală fracționată și hidrogenată a sâmburei de palmier, stearină de palmier, palmoleină sau oleină de palmier, unt de palmier sau folosind denumirea științifică a specie (Elaeis guineensis).