Ce folosește glicerina vegetală, beneficiile asupra sănătății și efectele secundare

Glicerina vegetală, cunoscută și sub numele de glicerol sau glicerină, este un lichid limpede obținut în mod obișnuit din uleiuri de soia, nucă de cocos sau palmier.

beneficiile

Este inodor și are un gust ușor, dulce, cu o consistență asemănătoare siropului.

Glicerina vegetală este deosebit de populară în industria cosmetică, dar are și alte utilizări. De asemenea, poate oferi beneficii pentru sănătate, de la sănătatea pielii la o mai bună hidratare și un intestin consolidat.

Acest articol examinează utilizările, beneficiile și efectele secundare ale glicerinei vegetale.

Ce este glicerina vegetală?

Glicerina este un alcool din zahăr derivat din produse animale, vegetale sau petroliere.

Glicerina vegetală este varianta realizată din uleiuri vegetale. Se spune că a fost descoperit accidental acum mai bine de două secole prin încălzirea unui amestec de ulei de măsline și monoxid de plumb.

Dar a devenit importantă din punct de vedere economic și industrial doar la sfârșitul anilor 1800, când a fost folosită pentru prima dată la fabricarea dinamitei.

Glicerina vegetală este produsă prin încălzirea grăsimilor vegetale bogate în trigliceride, cum ar fi uleiurile de palmier, soia și nucă de cocos, sub presiune sau împreună cu un alcalin puternic, cum ar fi înălbitorul.

Acest lucru face ca glicerina să se separe de acizii grași și să se amestece cu apă, formând un lichid inodor, cu gust dulce, asemănător siropului.

Rezumat Glicerina vegetală este un lichid ușor dulce și siropos, obținut prin încălzirea grăsimilor vegetale sub presiune sau împreună cu alcaline puternice.

Utilizări comune

Glicerina vegetală este utilizată pe scară largă în industria alimentară, cosmetică și farmaceutică.

De exemplu, este adesea adăugat în alimente pentru a ajuta ingredientele pe bază de ulei și apă să amestece, să îndulcească sau să ude produsul final.

Poate fi, de asemenea, utilizat pentru a preveni formarea cristalelor de gheață în alimentele congelate, cum ar fi iaurt congelat cu conținut scăzut de grăsimi, înghețată și alte deserturi.

Glicerina este un ingredient comun în medicamentele farmaceutice, inclusiv medicamente pentru inimă, supozitoare, remedii pentru tuse și anestezice.

De asemenea, puteți găsi glicerină vegetală în pasta de dinți, deoarece ajută la prevenirea uscării sau întăririi pastei de dinți în tub.

De asemenea, este adăugat în mod obișnuit la săpunuri, lumânări, loțiuni, deodorante și machiaj.

Rezumat Glicerina vegetală are mai multe utilizări. Cele mai populare sunt cosmeticele, medicamentele farmaceutice și produsele alimentare.

Beneficii potențiale

Glicerina vegetală este promovată ca un produs cu numeroase beneficii pentru sănătate.

Cu toate acestea, doar câteva beneficii sunt susținute de știință, iar studiile conexe tind să fie puține și mici. Vă rugăm să rețineți că sunt necesare mai multe studii cu privire la beneficiile sale pentru sănătate.

Următoarele beneficii au cele mai multe cercetări în spatele lor.

Poate hidrata pielea

Glicerina vegetală este un tratament popular pentru îngrijirea pielii datorită puterii sale de hidratare.

Cercetările arată că aplicarea glicerinei pe piele îi poate îmbunătăți treptat netezimea și flexibilitatea. De fapt, utilizarea cremelor care conțin glicerină poate crește hidratarea pielii în doar 10 zile.