Cărbune activ sau de ce vă va plăcea acest ingredient la modă pentru curățarea pielii

Dermatologii și farmaciștii evidențiază efectul său detoxifiant purificator

carbon activ Este un ingredient la modă în dermocosmetice pentru beneficiile sale de detoxifiere a pielii. În plus, acum este mai la modă ca oricând, deoarece se caracterizează prin faptul că are o mare capacitate de absorbție a grăsimilor și a toxinelor. iar printre avantajele acestui activ se numără faptul că acționează pe suprafața pielii, astfel încât poate fi un bun aliat pentru îngrijirea pielii mixte, grase sau cu pori mari, precum și pentru mult urâtul „maskné” sau acneea produsă de utilizarea continuă a măștii. Așa funcționează conform unui dermatolog și farmacist și vă propunem o cumpărături pentru produse de înfrumusețare cu cărbune activ pe care vă va plăcea să le încercați.

plăcea

carbon activ Este la modă în cosmetică și acum mai mult ca niciodată. Este un ingredient de origine vegetală care se obține după un proces de încălzire a lemnului natural (bambus) sau a cojilor de fructe (nucă de cocos) prin care se generează un material microporos.

Principalul său efect benefic pentru piele se datorează capacității sale de a absorbi excesul de ulei, de a curăța porii, de a matifia și detoxifica pielea, precum și de a avea un efect antibacterian, proprietăți care îl fac un ingredient ideal pentru îmbunătățirea celor cu piele mixtă., Grasă sau predispus la cosuri si acnee.

De obicei, este formulat sub formă de măști, produse de curățare sau scrub pentru a profita nu numai de efectele de detoxifiere inerente activului, ci și de acțiunea sa micro-exfoliantă datorită texturii sale poroase.

Cărbunele activ este un ingredient la modă în dermatologia cosmetică, în special pentru beneficiile sale de detoxifiere a pielii. Este un ingredient de origine vegetală care se obține după un proces de încălzire a lemnului natural (bambus) sau a cojilor de fructe (nucă de cocos) prin care se generează un material microporos.

Principalul său efect benefic pentru piele se datorează capacității sale de a absorbi excesul de ulei, de a curăța porii, de a matifica și detoxifica, precum și de a avea un efect antibacterian, proprietăți care fac din cărbunele activ un ingredient ideal pentru îmbunătățirea celor cu piele mixtă, grasă sau acnee. -pronost. De obicei, este formulat sub formă de măști, produse de curățare sau scrub pentru a profita nu numai de efectele de detoxifiere inerente activului, ci și de acțiunea sa micro-exfoliantă datorită texturii sale poroase.

Doctorul Lidia Maroñas, dermatolog Clinica Dermatologică Internațională (pe Instagram @clinicacdi), el ne asigură că „acțiunea sa se limitează la cel mai superficial strat al pielii, cu excepția persoanelor cu alergii sau sensibilizare anterioară și nu are contraindicații majore. Dar dacă aveți piele sensibila sau intoleranță frecventă la unele produse cosmetice, mai bine să testați orice produs nou pe pielea antebrațului înainte de a-l aplica la nivelul feței ".

Verónica Valbuena Iglesias, farmacist de grup @ martamasi5 subliniază că cărbunele activ se caracterizează și prin faptul că are o mare capacitate de a absorbi nu numai grăsimile, ci și toxinele și, de asemenea, avantajul acestui activ este că „acționează pe suprafața pielii, astfel încât poate fi un bun aliat pentru îngrijirea pielii pentru pielea mixtă și grasă sau cu porii măriți, precum și pentru cei mult urați maskné sau acnee cauzată de utilizarea excesivă a măștii și este obișnuit să o găsești în produse precum măștile de reglare a sebumului, exfolianții și produsele de curățare, atât faciale, cât și capilare ", spune expertul.

Prin urmare, în acest sens, devine o parte de bază a rutinei zilnice de curățare a feței să fii mult mai eficient „permițându-ți să elimini mai eficient poluarea, machiajul, protecția solară fără a fi nevoie să aplici produse pe bază de ulei” califică expertul în dermofarmacie.