Beneficiile măceșei - Aplicații - bioBética

Este folosit în mod tradițional în gastronomie și remedii casnice. În principal pentru a avea grijă de piele, datorită proprietăților medicinale ale măceșului.

măceșei

Avantajele cererilor de măceșe

Măceșul, Rosa Egglanteria sau Rubiginosa, o plantă arbustivă originară din Europa centrală. Fructele sale sunt folosite pentru a face gemuri, conserve și infuzii. Pe de altă parte, fructele sunt făcute și infuzii care pot fi luate intern sau extern. Celebrul ulei de măceșe se face cu semințe.

Ulei de trandafir de mosc Poate fi obținut mecanic (presare la rece pentru a-și menține proprietățile medicinale) sau prin metode chimice (pierde proprietăți medicinale).

Utilizări medicinale ale măceșei

Măceșul este o plantă medicinală care poate fi utilizată în două moduri:

- Utilizare extern: aplicarea uleiului și a unui tonic făcut cu infuzia de măceșe.

- Utilizare intern: mâncarea fructelor sale și prepararea infuziei cu ele.

Pe de altă parte, uleiul de măceșe, alături de uleiul de argan, este unul dintre cele mai apreciate uleiuri din produsele cosmetice naturale pentru calitățile și beneficiile sale de a avea grijă de piele. Diferențele dintre uleiul de argan și uleiul de măceșe constau în faptul că primul conține vitaminele A, grupa B și C. Pentru îngrijirea pielii, ar fi ideal să puteți alterna uleiul de argan și uleiul de măceșe, deoarece ambele sunt foarte benefice pentru sănătatea piele.