Armenteira, o mănăstire dedicată cosmeticelor naturale - Salud y tú
Blog de sănătate și wellness

În ultimele luni am vizitat două mănăstiri găsit în două zone foarte diferite ale Spaniei. Una este Clarele sărace din Medina del Campo, Valladolid, iar cealaltă cea a Santa María de Armenteira din Meis, Pontevedra.
Din anumite motive pe care nu le pot explica, mănăstirile au reușit întotdeauna să mă seducă prin acea senzație ciudată care se respiră în mediul înconjurător: natura care le înconjoară, spiritualitatea, pacea, seninătatea, acea aureolă în care sunt înfășurate, tăcerea, muzica, cântecul, piatra zidurilor sale, acea combinație de locuri de cunoaștere și cunoaștere și de muncă și rugăciune ...
Pe scurt, sunt multe lucruri și cred că merită să vorbim despre ele. Și, bineînțeles, și a acelei lucrări meșteșugărești cărora le sunt dedicate, care a trecut din generație în generație și care ne vine practic încă din Evul Mediu.
Dar în această postare mă voi concentra asupra cosmetice naturale, care este cuvântul de ordine al vechilor maici Mănăstirea cisterciană din Armenteira (Armenteira, s/n, Armenteira, Pontevedra Tel. 986 71 83 00 și Hospedería 627 097 696).
Mănăstirea Armenteira este cunoscută în special pentru produsele fantastice pe care le obțin călugărițele din flori, plante și fructe precum camelia, măceșul, lavanda, untul de shea, eucalipt, portocală, mandarină, lămâie, miere, migdale, castane, bergamote, rozmarin, aloe vera, iarbă de lămâie ...
Printre ele aromatice săpunuri naturale de glicerină (la un preț de trei euro), săpunuri cu ulei vegetal (la un preț de 4 euro), și în interiorul a ceea ce este cosmetica în sine, faimosul uleiuri de măceșe (14 euro), camelia (13 euro) și migdale dulci (5 euro); si balsamuri de buze pentru camelie și măceșe (la un preț de 5,50 euro).
În ceea ce privește ulei de camelie, Ar trebui clarificat faptul că este obținut din sămânța cameliei oleifere. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de ulei de semințe de ceai, care creează confuzie cu uleiul de arbore de ceai care este produs din frunzele de Melaleuca alternifolia.
Uleiul de camelie conține acizi grași care ajută la restabilirea elasticității, echilibrului și netezimii pielii. Din acest motiv, acesta este un ulei care a fost folosit în mod tradițional pentru îngrijirea părului și a pielii, deoarece înmoaie și calmează pielea sensibilă și iritată. Este ideal pentru tenul gras și acneic, deoarece reglează secreția sebacee, curăță porii, hidratează pielea și previne formarea cosurilor. Poate fi folosit și ca emolient pentru pielea uscată. Este ușor, se absoarbe ușor și servește ca hidratant pe petele uscate și aspre. Se crede că ajută la prevenirea și netezirea ridurilor și a semnelor de stres și la vindecarea cicatricilor. Masat pe unghii le crește creșterea și rezistența. În plus, se crede că gheișele și-au scufundat pieptenele de lemn peste noapte pentru a le ajuta să le hrănească părul și pielea capului.