Utilizările uleiului de cocos și contraindicațiile acestuia

Există numeroase Utilizări care pot fi date uleiului de cocos de când au început să-i descopere toate proprietățile și beneficiile pe care le oferă atât din punct de vedere nutrițional, cât și estetic.

uleiului

În multe case, uleiul de cocos a devenit un produs aproape de bază, precum și un moft pentru unele actrițe de la Hollywood care nu încetează să recomande diferitele utilizări pe care le dau acestui produs popular, mai ales la nivel cosmetic., Datorită faptului că acest uleiul este compus din acizi precum lauric, caprilic și capric, utilizat pe scară largă în cosmetice și tratamente de slăbire.

Dar, în ciuda faptului că este foarte prescris de multe vedete, proprietățile și beneficiile uleiului de cocos continuă să fie obiectul studiului și dezbaterii, în special în profesia medicală și specialiștii în nutriție, care susțin că, ca supliment nutrițional, uleiul de cocos Nu este deloc sănătos, deoarece conținutul său ridicat de grăsimi saturate poate provoca anumite probleme de sănătate, cum ar fi probleme arteriale, riscul de boli coronariene sau colesterol ridicat.

Oricum ar fi, toate beneficiile sale estetice promit multe! și aici enumerăm câteva dintre utilizări ale uleiului de cocos ca și tu să poți beneficia.

Uleiul de cocos utilizează

Uleiul de cocos este extrem de benefic în funcție de modul în care îl priviți sau de modul în care este utilizat, dar există multe controverse pe care le-a dezlănțuit acest ulei pe bază de plante cu privire la cât de benefic poate fi pentru sănătate la nivel nutrițional datorită procentului ridicat de grăsime (86%) pe care o conține, mult mai mult decât unt (51%) sau untură (39%).

Vânzările acestui produs au crescut considerabil în ultimul deceniu, în principal conduse de vedete care susțin că proprietățile și beneficiile sale sunt atât de incredibile, încât sunt capabile să vindece totul de la respirația urât mirositoare, deoarece uleiul de cocos este considerat a ajuta la combaterea cariilor, chiar și anumite tulburări digestive. Aici vă explicăm câteva dintre utilizări ale uleiului de cocos:

Ulei de nucă de cocos pentru păr

Ca hidratant de păr: aplicarea acestuia la capetele părului înainte de spălare este una dintre cele mai frecvente utilizări ale ulei de nucă de cocos pentru păr . Reparează fibrele de păr deteriorate, îl protejează de căldură, poluare, soare, substanțe chimice, sare și clor, făcându-l un excelent balsam natural. La fel, funcționează și dacă o porți noaptea ca mască o dată sau de două ori pe săptămână.

Ulei de cocos pentru piele

Cremă hidratantă pentru piele: Datorită cantității de Omegas pe care o are, este ideal pentru hidratarea și întărirea pielii feței și a corpului. Dar trebuie să evidențiem și efectul de strălucire pe care îl aduce pe piele odată ce este aplicat, mai ales după o sesiune bună la soare, în special pe picioare.

Cea mai bună reparație pentru buzele uscate: mult mai mult decât vaselina, uleiul de cocos hidratează profund, reușind să repare foarte eficient pielea fină a buzelor, care tinde să se usuce foarte mult din cauza frigului de iarnă, precum și a căldurii intense de vară.

Cel mai bun prieten al tău când vine vorba de epilarea cu ceară: dacă ești unul dintre cei care suferă de iritații de fiecare dată când folosești lama, uleiul de cocos va fi cel mai bun aliat al tău la momentul respectiv atunci când îți pregătești pielea pentru depilarea cu ceara, în special în zona bikinilor. Înlocuiți balsamul de spumă sau de păr (da, este foarte bun pentru epilarea cu ceara), cu ulei de cocos și veți vedea schimbarea.

Exfo liant și: îndepărtarea acelor mici celule moarte de pe piele este posibilă datorită unei bune exfoliere, iar cu ulei de nucă de cocos amestecat cu zahăr, veți găsi nu numai o hidratare profundă, dar veți putea, de asemenea, să oferiți pielii o curățare naturală.