Utilizări de măceșe; Blog DIA

Trandafirul (de) șold, al cărui nume științific este Rosa egglanteria sau rubiginosa, este o plantă arbustivă originară din Europa centrală. Utilizările sale s-au concentrat în mod tradițional în domeniul estetic, datorita lor proprietăți medicinale în îngrijirea și sănătatea pielii.

măceșe

Ulei de măceșe, un clasic în cosmetică

De secole, lumea frumuseţe are măceșe ca unul dintre marii săi aliați pentru a răsfăța pielea. Pentru aceasta, a fost întotdeauna folosit sub formă de ulei de corp, extras direct din semințe, deoarece este dovedit că această loțiune are un efect reparator, regenerant, antioxidant, hrănitor, antiinflamator, stimulant, antibiotic, vasodilatator, emolient și acțiune fermă asupra pielii. piele, printre alte proprietăți.

Dar dacă am putea specifica unele dintre numeroasele utilizări pe care le poate da uleiul de măceșe, acestea ar fi principalele:

În general, acest ulei este benefic în special pentru pielea cea mai uscată și mai fragilă, având în vedere puterea sa de a hidratare, îi ajută să obțină echilibrul necesar.