Utilizări cosmetice ale inului - Mai bine cu sănătatea

Credința populară este că seminte de in ar fi o comoară pentru frumusețea noastră, chiar așa este? În acest articol, vă spunem care sunt utilizările cosmetice ale semințelor și uleiului de in. Ce aștepți să continui să citești?
Cum îl consumăm?
În unele ocazii, specialiștii în medicină naturală recomandă consumul de in sub formă de semințe sau ulei pentru ameliorarea unor disconforturi precum constipația.
În general, Se crede că componentele sale sunt asimilate mai repede cu uleiul. Este important să acordați o atenție specială conservării sale: păstrați-l întotdeauna în frigider și într-o sticlă închisă și închisă, astfel încât să nu se rânceze. În plus, este recomandat să cumpărați întotdeauna uleiul care este mai întâi presat la rece, pentru a putea fi ecologic.
Pe de altă parte, putem consuma semințele, care trebuie măcinate pentru a le digera și asimila. Dacă ceea ce vrem este să o luăm pentru constipație și afecțiuni gastrice ar trebui să le îmbibăm peste noapte și luați-le împreună cu apă dimineața pe stomacul gol.
Dincolo de inul este utilizat pentru ameliorarea simptomelor de constipație, unele dintre proprietățile sale l-ar face interesant pentru aplicarea produselor cosmetice ceea ce ne interesează cu adevărat în acest articol. Să le descoperim.
Care sunt principalele sale proprietăți?
Sursa Omega 3
Conform datelor din S.U.A. Departamentul de Agricultura, semințele de in sunt surse vegetale de acizi grași polinesaturați esențiali Omega 3. Această substanță este foarte necesară, deoarece corpul nostru nu este capabil să o producă. Din acest motiv, este de obicei recomandată includerea sa în dietă.
Omega 3, ca component al fosfolipicelor, formează structurile membranelor celulare, asigură, de asemenea, energie și ar avea diverse funcții la nivel cardiovascular, pulmonar, imun și endocrin, potrivit unui articol publicat în National Institutes of Health.
Pe de altă parte, aportul de omega 3 este important în timpul sarcinii, deoarece ar reduce riscul de depresie maternă și naștere prematură, precum și riscul de astm și alergie la copil.
La nivel cosmetic, au indicat diferite studii posibile beneficii ale omega 3 ca antiinflamator și hrănitor pentru piele, păr și unghii. De fapt, un articol publicat în Agro Food Ind Hi Tech indică faptul că omega 3 ar contribui la reducerea inflamației cauzate de boli precum psoriazisul .
Mai mult, inul conține, de asemenea, vitamina E, mucilagiu, proteine, fibre și iod, printre alte componente.
Un ulei nutritiv
După cum am spus, conținutul Omega 3 ne-ar ajuta să ne îngrijim și să ne hidratăm pielea, părul și unghiile, și din acest motiv, pe lângă consumarea acestuia, am putea să-l aplicăm local. Nu are o textură prea grasă, așa că o putem folosi pe toate tipurile de piele.